377 000 magyar Facebook felhasználó adatai lettek nyilvánosak, a tiéd köztük van?

Hirdetés

Facebook adatlopási ügy,magayrok is érintettek az ügyben

A Facebook a napokban ismét súlyos adatszivárogtatási ügybe keveredett. 533 millió felhasználó személyes adatai ( telefonszám, Facebook ID, teljes név, tartózkodási hely, születési idő, esetenként e-mail cím) kerültek nyilvánosságra egy online fórumon, melyek ingyenesen bárki számára hozzáférhetőek voltak. A személyes adatok egy 2019-ben azonosított programozási hibát kihasználva kerülhettek ki a Facebook zárt adatbázisából, bár ezt hivatalosan nem erősítette meg a cég. Az adatszivárgás áldozatai a világ 106 országából kerültek ki, sajnos magyar felhasználói adatok is nagy számban találhatóak a nyilvánosságra került adatbázisban.

Ha szeretnéd megtudni, hogy a 377 000 publikussá vált magyar Facebook felhasználói fiók adatai között a Tiéd is megtalálható-e, látogass el a haveibeenpwned.com weboldalra. Itt a Facebook fiókod regisztrálásakor hasznát e-mail címedre vagy telefonszámodra keresve leellenőrizheted, hogy érintett vagy-e az ügyben. Telefonszámra keresve mindenképpen nemzetközi formátumban írd be a telefonszámod a keresőmezőbe a lenti képernyőfotón is látható módon.

Feltöték-e a Facebook fiókodat? Így ellenőrizehted telefonszám alapján.

 

Szerző: Kovács Szabolcs

377 000 magyar Facebook felhasználó adatai lettek nyilvánosak, a tiéd köztük van? Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.

Fotó forrása: unsplash.com, haveibeenpwned.com