Adathalász számlaértesítők, riasztást adott ki az MVM Next

Adathalász e-mailekkel támadják az MVM Next ügyfeleit

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfeleit a közelmúltban ismét adathalász csalók környékezték meg hamis számlaértesítők kiküldésével.  Az adathalász e-mail általában könnyen felismerhető, az ilyen jellegű üzenetek főbb ismérvei a következők:

  •  Az MVM Next számlaértesítői kizárólag az alábbi feladóktól érkezhetnek e-mail fiókunkba: [email protected][email protected] vagy [email protected].
  • A csalók külföldi e-mail címekről küldik a hamis számlaértesítőket, amelyekben az adatok gyakran nem pontosak, és a számlaösszeg nem egyezik a fogyasztás alapján várt összeggel.
  • Fontos, hogy az MVM Next által küldött e-számlákon mindig szerepeljen a folyószámla száma, a számlaszám és az átutaláshoz szükséges adatok.
  • Az MVM Next soha nem kéri az ügyfeleket, hogy bankkártyaadatokat adjanak meg az online ügyfélszolgálaton keresztül.

Az adathalászatra utaló, e-mailben érkezett gyanús üzeneteket a szolgáltató részére az [email protected] email címen jelenthetjük be, vagy az MVM Next ügyfélszolgálatán is jelezhetjük  a +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámokon.

Az adathalászat elleni védekezésről szóló bejegyzésünk számos további hasznos tippet tartalmaz, amely segítséget ad az adatlopás elleni védekezéshez. Cikkünk elolvasható erre a linkre kattintva.

Fotó forrása: pexels.com