Címke szerinti találatok: adatlopás

LinkedIn adatszivárgás, most 500 millió felhasználó érintett

Csupán néhány nappal a Facebook fiókokat érintő adatlopási ügy után egy másik közösségi média platform óriás került kényes helyzetbe, ezúttal a LinkedIn került hasonló helyzetbe. Hacker fórumokon már elérhető a mintegy 500 millió LikedIn felhasználó adatait tartalmazó adatbázis, amely a weboldal összes felhasználóinak körülbelül 2/3-át jelenti. A LinkedIn szerint nem történt illetéktelen behatolás a cég… Tovább olvasom »

377 000 magyar Facebook felhasználó adatai lettek nyilvánosak, a tiéd köztük van?

A Facebook a napokban ismét súlyos adatszivárogtatási ügybe keveredett. 533 millió felhasználó személyes adatai ( telefonszám, Facebook ID, teljes név, tartózkodási hely, születési idő, esetenként e-mail cím) kerültek nyilvánosságra egy online fórumon, melyek ingyenesen bárki számára hozzáférhetőek voltak. A személyes adatok egy 2019-ben azonosított programozási hibát kihasználva kerülhettek ki a Facebook zárt adatbázisából, bár ezt… Tovább olvasom »

Minden eddiginél nagyobb lopott e-mail cím és jelszó gyűjtemény került ki az internetre

A közelmúltban egy hacker fórumon kínálták megvételre a világ eddigi legnagyobb lopott e-mail cím és jelszó gyűjteményét. A 3,2 milliárd rekordot tartalmazó adatbázis nem tartalmaz újabb adatlopásból származó indormációkat, a most letölthetővé vált állományt az elmúlt évek nagy adatlopási ügyeiben napvilágra került e-mail címek és a hozzájuk tartozó jelszavak alkotják. Érdemes rákeresnünk saját e-mail címünkre… Tovább olvasom »

Mit tegyünk, ha feltörték Google fiókunkat?

A Google szolgáltatásai az interneten elérhető online szolgáltatások legnépszerűbbjei, hogy csak példaként említsük a Gmailt, melynek legfrissebb adatok szerint felhasználói tábora már meghaladta 1,5 milliárd főt. A rendkívüli népszerűség ára, hogy a hackerek kiemelt célpontjaivá váltak a Google termékei, illetve a használatukhoz szükséges Google fiók belépési adatainak megszerzése. De mit tehetünk, ha illetéktelenek használják Google… Tovább olvasom »

A Facebook 30 millió felhasználó adatait nem tudta megvédeni

A szeptemberi Facebook-hack bejelentés még 50 millió felhasználói fiók feltöréséről szólt, majd a cég helyesbítette a számokat és októberben végül 30 millió felhasználó adatainak illetéktelen kezekbe kerülését ismerte be. A megszerzett fiók belépési adatokkal bejelentkezve a hackerek 14 millió felhasználó esetében részletes adatokhoz jutottak, amely tartalmazta a következőket: név, születési idő, munkahely, keresési előzmények a… Tovább olvasom »