Covid-19 vakcina regisztráció státusz lekérdezés

Hirdetés

A Covid-19 vakcinára regisztráltak a regisztrációs folyamat során az online regisztráció elvégzésekor nem kapnak automatiksu értesítést e-mailben vagy sms-ben, ezért a A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő legújabb fejlesztése lehetővé teszi hogy a regisztráció után utólag ellenőrizzük a regisztráció státuszát.

Covid-19 oltás regisztráció ellenőrzés, státusz lekérdezés

  1. Írjuk be bögészőnk címsorába a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ címet, vagy  klikkeljünk erre a linkre a regisztráció ellenőrző oldal megnyitásához.
  2. A megnyíló oldalon adjuk meg TAJ-számunkat és a születési dátumunkat.
  3. Az adatok beírása után pipáljuk be  a ‘Nem vagyok robot’ ellenőrző dobozt.
  4. Fogadjuk el az oldal alján található adatkezelési tájékoztatót az  ‘Értettem’ gombra kattintva.
  5. Klikkeljünk a ‘Lekérdezés’ gombra. Addig nem klikkelhető a ‘Lekérdezés’ gomb, amíg az 5. pontban leírt módon el nem fogadjuk az adatkezelési tájékoztatót!
  6. Az adatok beírása után üzenetet fogunk kapni a képernyőn. Sikeres vakcinaregisztráció esetén az üzenetben arról tájékoztatnak, hogy  a vakcinaigény iránti regisztráció érvényes volt és szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában tehát az adatbázisban oltandó személyként szereplünk. ellenkező esetben a Covid-19 oltás regisztráció még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, mert hibásan vagy hiányosan elküldött adatokat küldtünk be regisztrációkor.
  7. Ha státusz szerint sikertelen volt az oltásra regisztrálásunk, ismételjük meg a regisztrációt az online regisztrációs felületen. A regisztráció lépései részletesen itt olvashatóak.

Covid-19 oltás, vakcina regisztráció ellenőrzés

Így néz ki a vakcina regisztráció ellenőrzés online felülete


adatkezelési tájékoztató kötelező elfogadása az oltás regisztráció lekérdezésekor

Csak az adatkezelési tájékoztató elfogadása után kattintható a ‘Lekérdezés’ gomb


Fontos tudnivalók a regisztrációval kapcsolatban

A Covid-19 oltás regisztráció adatfeldolgozása a jelentkezése elküldésétől számítva napokig is eltart, ezért elképzelhetó, hogy a regisztráció után a státusz ellenőrzésekor azt az üzenetet fogjuk kapni a képernyőn , hogy “regisztrációja még nem érkezett meg“. Ebben az esetben várjunk még néhány napot az adatok lekérdezésével, é ismételjük meg egy későbbi időpontban. Ha az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adtuk meg adatainkat,  akkor az [email protected] email címen kérhetjük a regisztrációkor megadott adatai pontosítását vagy javítását.