Dokumentum hitelesítés Ügyfélkapun keresztül

A magyar állam által ingyenesen biztosított Azonosításra Visszavezetett Dokumentum-Hitelesítés (AVDH) szolgáltatás segítségével egyszerűen, online hitelesíthetünk bármilyen elektronikus dokumentumot. Az iratok kinyomtása és aláírása így feleslegessé válik, valamint nincs szükség két tanúra sem, akik igazolják a dokumentum hitelességét. Az AVDH dokumentum hitelesítés nyomatatott és kizárólag online generált dokumentumokra is elvégezhető. Az alábbiakban a dokumentum hitelesítés belépés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.

Dokumentum hitelesítés Ügyfélkapun keresztül asztali számítógépen

  1. A dokumentum hitelesítés (AVDH)  szolgáltatás megkezdéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes webcímet.
  2. Az online felület megnyitása után  a bal oldai menüsor tetején, vagy a középső tartalmi részben kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  3. A Központi Azonosítási Ügynök oldala nyílik meg, itt többféle hitelesítési mód közül választhatunk: Ügyfélkapu, Ügyfélkapu+, Telefonos azonosítás, Arcképes azonosítás, Azonosítás elektronikus személyigazolvánnyal.
  4. Amennyiben az Ügyfélkapu azonosítást választjuk, kattintsunk az ‘Ügyfélkapu’ vagy az ‘Ügyfélkapu+ gombra’.
  5. Végezzük el az azonosítást, adjuk meg az Ügyfélkapu regisztráció során rögzített adatunkat (felhasználó név, jelszó) , Ügyfélkapu+ használata esetén a mobileszközre érkezett azonosító kódot is.
  6. A sikeres beazonosítás után megkezdhetjük a dokumentum feltöltését az AVDH hitelesítéshez.

Dokumentum hitelesítés (AVDH) belépés 

Dokumentum hitelesítés Ügyfélkapuval online, a bejelentkezés

Ügyfélkapus dokumentum hitelesítés mobiltelefonon, táblagépen

A dokumentum hitelesítés (AVDH)  szolgáltatás külön mobilapplikációval nem használható, a belépéshez célszerű nagyobb méretű kijelzőt használó asztali számítógépet, laptopot, tabletet igénybe venni.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

  1. Amennyiben elfelejtettük Ügyfélkapu jelszavunkat, kezdjük el a fent ismertetett belépési folyamatot, majd kattintsunk az ‘Ügyfélkapu’ gombra.
  2. A megnyíló oldalon a bejelentkezési mezők (felhasználó név, e-mail cím) kattintsunk az ‘Elfelejtett jelszó’ linkre.
  3. Írjuk be az Ügyfélkapu regisztráció során használt e-mail címünket és felhasználónevünket, majd kattintsunk az ‘Új kód kérése’ gombra.
  4. A rendszer elküldi e-mail címünkre az új jelszó beállításához szükséges információkat.

Új jelszó igénylése Ügyfélkapu belépéshez

Elfelejtett jelszó, új jelszó kérése Ügyfélkapu belépéshez

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: magyarorszag.hu, kau.gov.hu