e-Önkormányzat belépés, e-Önkormányzat bejelentkezés

Az E-önkormányzat portál az online önkormányzati ügyintézés helyszíne. Az E-önkormányzat portál bárki számára elérhető, egyes funkciók szabadon használhatók, más funkciók azonban bejelentkezéshez kötöttek. Az alábbiakban az e-Önkormányzat belépés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.


Fontos

Az e-Önkormányzat  szolgáltatás használatához érdemes az Ügyfélkapu hozzáférést megigényelni. Az Ügyfélkapu regisztráció lehetséges e-személyivel, arcképes azonosítással, illetve személyesen a Kormányablakokban, okmányirodákban.


e-Önkormányzat belépés asztali számítógépen

  1. Az e-Önkormányzat szolgáltatás megnyitásához kattintsunk erre a linkre.
  2. A portál megnyitása után kattintsunk az ‘Ügyintézés bejelentkezéssel‘ gombra. Csak ebben az esetben küldhetjük be a kiküldött űrlapot, a kitöltésre és az adatok mentésére bejelentkezés nélkül is lehetőséget biztosít a rendszer az ‘Űrlapkitöltés bejelentkezés nélkül’ gombra kattintva.
  3. Ha az ‘Ügyintézés bejelentkezéssel’ opciót választottuk, akkor a gombra kattintás után a KAÜ (Központ Azonosítási Ügynök) oldalára irányít a rendszer, ahol Ügyfélkapu azonosítóval, arcképes azonosítással, e-személyivel, telefonos azonosítással illetve Ügyfélkapu +al is bejelentkezhetünk.
  4. A sikeres azonosítást követően megkezdhetjük az e-Önkormányzat portál összes funkciójának használatát.

A belépés megkezdése az e-Önkormányzat felületén

e_Önkormányzat belépés az online felületre

Bejelentkezés mobiltelefonon, táblagépen

Az e-Önkormányzat szolgáltatás  külön mobilapplikációval nem használható, a belépéshez célszerű nagyobb méretű kijelzőt használó asztali számítógépet, laptopot, tabletet igénybe venni.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

  1. Amennyiben elfelejtettük jelszavunkat, kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be a böngészőbe a https://ugyfelkapu.gov.hu/elfelejtett-jelszo címet.
  2. Adjuk meg ügyfélkapus felhasználónevünket és a regisztrációhoz használt e-mail címünket.
  3. A rendszer automatikus e-mail üzenetet fog küldeni a részünkre a jelszó módosításához szükséges információkkal.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: ohp-20.asp.lgov.hu