EgészségAblak belépés, EgészségAblak bejelentkezés

A myEESZT, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér mobiltelefonos alkalmazása EgészségAblak néven érhető el 2023 áprilisától. Az EgészségAblak applikáció segítségével a gyógyszerkiváltást kísérő adminisztráció lerövidül, és hamarosan a leletek lekérdezésére is lehetőséget biztosít a megújult online eszköz. Az alábbiakban az EgészségAblak belépés folyamatáról szóló ismertetőnk olvasható.

EgészségAblak belépés, EgészségAblak bejelentkezés mobileszközökön

 1. Nyomjunk az EgészségAblak alkalmazás ikonjára mobiltelefonunk vagy tabletünk kijelzőjén. Amennyiben nem rendelkezünk még az applikációval, töltsük le a Google Play vagy az Apple Store oldaláról.
 2. Első bejelentkezéskor az alkalmazás megnyitása után fogadjuk el az Általános Felhasználási Feltételeket és az Adatkezelési Tájékoztatót, majd nyomjunk a ‘Tovább‘ gombra.
 3. A belépési oldalon nyomjunk az ‘Ügyfélkapu‘ gombra.
 4. Válasszuk ki az Ügyfélkapu belépés módját (Ügyfélkapu azonosítás, Ügyfélkapu plusz, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás), és adjuk meg az azonosításhoz szükséges adatainkat.
 5. Első bejelentkezéskor adjuk meg TAJ-számunkat.
 6. A belépési folyamat során beállíthatjuk az egyszerűsített belépést a TAJ-szám megadása után. Az egyszerűsített belépésről itt írunk bővebben.
 7. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépéshez szükséges információkat, a rendszer automatikusan beléptet a regisztrált felhasználók számára elérhető felületre.

Belépés az EgészségAblak applikációba


Egyszerűsített belépés az EgészségAblak alkalmazásba

A mobiltelefonos alkalmazásában a Digitális Covid-igazolványok, a még kiváltható elektronikus receptek és gyógyászati segédeszközök listája is elérhető. Az egyszerűsített belépés segítségével internetkapcsolat nélkül is lehetőségünk van megjeleníteni a már letöltött e-recepteket és Digitális Covid-igazolványokat.

Az egyszerűsített belépés beállításához sikeres Ügyfélkapu bejelentkezés és TAJ-szám ellenőrzés szükséges, ezt az applikációba történő első belépéskor kötelező megtennünk. Az első belépés során TAJ-szám megadása után aktiválható az egyszerűsített belépés. Amennyiben kihagyjuk ezt a beállítási lehetőséget, a későbbiekben is aktiválhatjuk az alkalmazás ‘Beállítások‘ menüjében.

Ezt követően az egyszerűsített belépés beállításával elég mobiltelefonunk képernyőzárjának feloldását elvégezni (pl PIN-kód, jelszó megadása, ujjlenyomat leolvasás) az EgészségAblak használatához.

Elérhető szolgáltatások, funkciók az EgészségAblak alkalmazásban

 • Digitális Covid-igazolványok: oltási igazolvány, tesztigazolvány, gyógyultsági igazolvány igénylése
 • Egészségügyi dokumentumok lekérdezése
 • Receptek kiváltása
 • Betegtájékoztatók a felírt receptekhez
 • Időpontfoglalás
 • Háziorvosi adatok lekérdezése
 • Családtagok vagy bármely meghatalmazott dokumentumainak elérése
 • eRecept értesítés kérése

Kapcsolódó  oldalak