Földhivatal belépés, tulajdoni lap lekérés online

A Földhivatal Online a földhivatali ügyek elektronikus ügyintézését és a földhivatali adatok online elérhetőségét teszi lehetővé. A rendszer használatával az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező állampolgárok bármikor, bárhonnan hiteles információt kaphatnak az ingatlanok nyilvántartási adatairól, az adatokban bekövetkezett változásokról.
A Földhivatal Online szolgáltatásai között szerepel az e-hiteles tulajdoni lap másolat lekérdezése (szemle, teljes), valamint a térképmásolat lekérdezés. Ingyenes szolgáltatásai: a tulajdoni lap I. részének letöltése havonta 20 letöltési lehetőséggel; természetes személy számára évente két alkalommal az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat lekérdezése.
Az alábbiakban a belépés a Földhivatal belépés folyamatát ismertetjük részletesen.

Földhivatal Online belépés, tulajdoni lap lekérés

  1. Az ingatlan tulajdoni lap online letöltéséhez nyissuk meg a Földhivatal Online weboldalát. Ehhez írjuk be böngészőnk címsorába a https://kau.foldhivatal.hu/auth/login címet, vagy klikkeljünk erre a linkre!
  2. A megnyíló oldalán két opció áll rendelkezésre a belépéshez. Bejelentkezhetünk Ügyfélkapu hozzáférésünkkel, illetve a KAÜ-vel (Központi Azonosítási Ügynök). A megfelelő gombra kattintva indítsuk el a bejelentkezési folyamatot.
  3. Ha az Ügyfélkapu hozzáférést választjuk, a rendszer az Ügyfélkapu belépési oldalára irányít bennünket, ahol belépési adatainkat megadva, a sikeres azonosítás után a Földhivatal Online regisztrált felhasználók számára elérhető online felületére érkezünk. Itt végezhetjük el a tulajdoni lap lekérését. Az Ügyfélkapu fiók regisztrációs folyamatáról itt írtunk bővebben.
  4. A KAÜ a belépéshez többféle lehetőséget kínál, ezek a következők: Ügyfélkapu, Elektronikus személyi igazolvány, Ügyfélkapu+, Telefonos azonosítás, Arcképes azonosítás. A felkínált lehetőségek közül válasszunk egyet, és jelentkezzünk be.
  5. A földhivatali adatszolgáltatáshoz kapcsolódó lekérdezési adatok minden esetben naplózásra kerülnek. A naplóban rögzített adatok a következők: természetes személy azonosító adatai, lekérdezett ingatlanadatok, az igénybe vett szolgáltatás típusa, dátum.

Belépés, bejelentkezési lehetőségek tulajdoni lap lekéréshez

Tulajdoni lap lekérés, Földhivatali-nyilvántatás belépés

Elfelejtett jelszó, új jelszó kérése

  1. Új jelszó beállítása az Ügyfélkapu felületén, a https://ugyfelkapu.gov.hu/elfelejtett-jelszo oldalon lehetséges.
  2. A belépéshez szükséges kód újraküldéséhez a felhasználónév, illetve az ügyfélkapus e-mail cím megadása szükséges a megnyíló oldalon.
  3. A fenti adatok beírása után kattintsunk az ‘Új kód kérése’ gombra.
  4. A rendszer kiküldi a megadott e-mail címünkre az új belépési jelszó beállításához szükséges információkat.

Új Ügyfélkapu jelszó beállítása, új kód kérése

Ügyfélkapu - elfelejtett jelszó helyett új jelszó beállítása

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: kau.foldhivatal.hu, ugyfelkapu.gov.hu