Google Dokumentumok belépés, Google Dokumentumok bejelentkezés

A Google Dokumentumok (angol elnevezése Google Docs) a Google Alkalmazások körébe tartozó alkalmazáscsomag, amely táblázatkezelőt, szövegszerkesztőt és prezentációkészítőt is magában foglal. A Google Dokumentumokban létrehozott táblázatokat, dokumentumokat, bemutatókat egyszerre akár többen is, valós időben szerkeszthetjük és tárolhatjuk az online térben. Az alábbiakban a Google Dokumentumok belépés folyamatát ismertetjük.

Google Dokumentumok belépés, bejelentkezés asztali számítógépen

  1. A Google Dokumentumok használatához Google fiók regisztrációjára van szükség. Ha már rendelkezünk Google fiókkal, a böngésző címsorába írjuk be a https://docs.google.com címet vagy kattintsunk erre a linkre.
  2. Amennyiben még nem jelentkeztünk be Google fiókunkba, a docs.google.com oldalát megnyitva a Google fiók bejelentkezési oldalára jutunk, ahol szükséges megadnunk a regisztráció során megadott e-mail címünket vagy a fiókhoz beállított telefonszámunkat, majd következő lépésben jelszavunkat.
  3. Ha kétlépcsős azonosítást is beállítottunk Google fiókunkhoz biztonsági okokból, ebben az esetben mobiltelefonunkra kapott sms-ben található kódot is be kell írnunk, vagy mobiltelefonunkon el kell fogadnunk, hogy a belépést engedélyezzük.
  4. A sikeres beazonosítást követően belépünk a Google Dokumentumok felületére, és használatba vehetjük az alkalmazást.
  5. Abban az esetben, ha már a Google fiókunkba be voltunk jelentkezve a https://docs.google.com megnyitásakor, semmilyen további azonosításra nem lesz szükségünk.

A Google fiók belépési oldala

Google Dokumentumok belépés

Bejelentkezés mobiltelefonon, tableten

A Google Dokumentumok használatához külön applikáció áll rendelkezésre, amelyet a Google Play vagy Apple Store felületéről tölthetünk le.

  1. A Google Dokumentumok használatához Google fiók regisztrációjára van szükség. Ha már rendelkezünk Google fiókkal, a böngésző címsorába írjuk be a https://docs.google.com címet vagy kattintsunk erre a linkre és végezzük el a regisztrációt.
  2. Ha még nem telepítettük a Google Dokumentumok alkalmazást, töltsük le a fent felsorolt linken és végezzük el az applikáció telepítését.
  3. Nyomjunk rá a Google Dokumentumok applikáció ikonjára mobiltelefonunk képernyőjén, és végezzük el a bejelentkezést Google fiókunkba.
  4. A sikeres belépést követően hozzáférünk a Google Dokumentumok felületén tárolt file-jainkhoz.

Elfelejtett jelszó, új jelszó beállítása

A Google Dokumentumok használatához Google fiók szükséges. Ha elfelejtettük Google fiókunkhoz megadott jelszavunkat, kövessük az itt leírt folyamatot.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: docs.google.com