Nagytakarítást tervez a Google a Gmail fiókokban

Hamarosan életbe lép a Google az inaktív fiókokra vonatkozó új irányele, azaz 2021 júniusától két éves moratórium után törölnek minden olyan fiókot, amelyet két éve nem használnak illetve törlik a Google Drive-ról azokat a file-okat is, amelyek az ingyenes tárhelykapacitást meghaladó területet foglalnak el.

A törlést számos hivatalos Google e-mail kiküldése előzi majd meg, így mindenki időben értesülhet majd az érintett fiókokon tervezett műveletekről. A törlés elkerüléséhez nem kell mást tennünk, mint belépnünk régóta nem használt Google fiókunkba, a rendszer érzékelni fogja az aktivitást, így megmenekülünk a fiók eltüntetésétől.


A törlés a Google dokumentumok, fotók, és űrlapok felhasználóit is érinti majd.

Összefoglalva:

2021. június 1. után, ha inaktívnak minősülsz, vagy túllépted a tárhelykorlátodat, e-mailben emlékeztetőket és értesítéseket fogsz kapni jóval azt megelezően, hogy bármilyen tartalmat törölnének. Az első törlés legkorábbi dátuma 2023. június 1.
• Ha a szóban forgó szolgáltatások legalább egyikében inaktívnak minősültél vagy túllépted a tárhelykorlátot, és emiatt törlik a tartalmaidat, akkor is be fogsz tudni jelentkezni.

Szerző: Kovács Szabolcs

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.
Fotó forrása: insplash.com