NAV ügyfélportál belépés, NAV ügyfélkapu belépés

Hirdetés

A NAV ügyfélportál (ÜPO) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új ügyintéző felülete, amely fokozatosan átveszi az eBEV szerepét. A NAV ügyfélportál mobileszközökre optimalizált és akadálymentesen böngészhető, teljes tartalma elérhető angol nyelven is. A portálon  megtaláljuk az  adóbevallásokat, múltban beküldött adatokat, jövőbeni adókötelezettségeinket, adóigazolásainkat, adókimutatásainkat, járulékfizetéseinket, foglalkoztatási adatainkat. Az alábbiakban a NAV ügyfélportál Ügyfélkapu belépéséről szóló ismertetőnk olvasható.

NAV ügyfélportál belépés asztali számítógépen

  1. A NAV ügyfélportál belépés folyamatának első lépéseként kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://ugyfelportal.nav.gov.hu címet.
  2. Miután megnyitottuk az ügyfélportál kezdőoldalát, fogadjuk el a sütikezelési szabályzatot(cookies),  majd az oldal középső részén kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  3. A következő lépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalára érkezünk, itt kiválaszthatjuk az ‘Ügyfélkapu’ vagy ‘Ügyfélkapu+’ belépési lehetőséget.
  4. Kattintsunk a gombra, majd írjuk be az Ügyfélkapu regisztráció során megadott felhasználónevünket és jelszavunkat.
  5. Kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra. Ügyfélkapu+ belépés esetén az ‘Ügyfélkapu+’ gombra kattintva végezhetjük el a belépést. Ebben az esetben a mobileszközünkre a rendszer által kiküldött egyszeri belépési kódot is be kell írnunk bejelentkezéskor.
  6. Amennyiben sikeresen azonosítottuk magunkat, a KAÜ automatikusan beléptet aregisztrált felületre.

NAV ügyfélportál belépés – a bejelentkezési folyamat megkezdése

NAV ügyfélportál belépés online, bejelentkezés


Belépés mobiltelefonon, táblagépen

A NAV ügyfélportál külön mobilapplikációval nem használható, a belépéshez célszerű nagyobb méretű kijelzőt használó asztali számítógépet, laptopot, tabletet igénybe venni. Az oldal felülete minden mobileszköz kijelzőméretére optimalizált.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

  1. Amennyiben elfelejtettük jelszavunkat, kezdjük meg a belépési folyamatot a fen ismertetett módon.
  2. A bejelentkezési ablak alsó részén klikkeljünk az ‘Elfelejtett jelszó’ linkre.
  3. Írjuk be a regisztráció során megadott e-mail címünket, és kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  4. A rendszer automatikus e-mailt küld címünkre a jelszó módosításhoz szükséges információkkal.

Kapcsolódó oldalak

 

Fotó forrása: ugyfelportal.nav.gov.hu