NAV ügyfélportál belépés, bejelentkezés online

A NAV ügyfélportál (ÜPO) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új online ügyintéző felülete, amely fokozatosan átveszi a már technológialag elavult eBEV szerepét. A NAV ügyfélportál mobilkompatibilis és akadálymentesen böngészhető, valamint angol nyelven is elérhető a tartalom. A portálon adóbevallásainkat, múltban beküldött adatainkat, jövőbeni adókötelezettségeinket, adóigazolásainkat, adókimutatásainkat, járulékfizetéseinket, foglalkoztatási adatainkat egyaránt megtaláljuk. Az alábbiakban a NAV ügyfélportál belépés folyamatát ismertetjük.

NAV ügyfélportál belépés asztali számítógépen

  1. A NAV ügyfélportál belépés folyamatának első lépéseként kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://ugyfelportal.nav.gov.hu címet.
  2. Miután megnyitottuk az ügyfélportál kezdőoldalát, fogadjuk el a sütikezelési szabályzatot(cookies),  majd az oldal középső részén kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  3. A következő lépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalára érkezünk, itt kiválaszthatjuk az ‘Ügyfélkapu’ vagy ‘Ügyfélkapu+’ belépési lehetőséget, valamint az arcképes vagy telefonos azonosítást, illetve az elektronikus személyi igazolvány opciót is.
  4. Ha Ügyfélkapu azonosítással lépünk be, kattintsunk az ‘Ügyfélkapu’ vagy az ‘Ügyfélkapu + ‘ gombra és írjuk be az Ügyfélkapu regisztráció során megadott felhasználónevünket és jelszavunkat. Ügyfélkapu+ belépés esetén mobileszközünkre a rendszer által kiküldött egyszeri belépési kódot is be kell írnunk bejelentkezéskor.
  5. Amennyiben sikeresen azonosítottuk magunkat, a KAÜ automatikusan beléptet a regisztrált felületre.

A bejelentkezés megkezdése a NAV ügyfélportálon

NAV ügyfélportál belépés online, bejelentkezés

Belépés mobiltelefonon, táblagépen

A NAV ügyfélportál külön mobilapplikációval nem használható, a belépéshez célszerű nagyobb méretű kijelzőt használó asztali számítógépet, laptopot, tabletet igénybe venni. Az oldal felülete minden mobileszköz kijelzőméretére optimalizált.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

  1. Amennyiben elfelejtettük jelszavunkat, kezdjük meg a belépési folyamatot a fen ismertetett módon.
  2. A bejelentkezési ablak alsó részén klikkeljünk az ‘Elfelejtett jelszó‘ linkre.
  3. Írjuk be a regisztráció során megadott e-mail címünket, és kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  4. A rendszer automatikus e-mailt küld címünkre a jelszó módosításhoz szükséges információkkal.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: ugyfelportal.nav.gov.hu