Nemzeti Konzultáció 2023 online belépés, kitöltés

A magyar kormány 2023.12.17-től online is elérhetővé tette a 2023-as Nemzeti Konzultáció kérdőívét, amelyben újabb Magyarországot alapvetően érintő kérdésekben nyilváníthat véleményt minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár. A gazdasági témák mellett a háború és a migráció is helyet kap a kérdések között. Az alábbiakban a Nemzeti Konzultáció 2023 online belépés, kitöltés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre. Az online kérdőív vakok, gyengénlátók és siketek számára is használható, akadálymentesített formában készült el.

A ‘Szuverenitásunk védelméről‘ címet viselő konzultáció tizenegy kérdésben az alábbi témákkal kapcsolatban kéri ki az állampolgárok véleményét postai úton és online elérhető kérdések megválaszolásával:

 • Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást.
 • Brüsszel el akarja törölni a kamatstopot.
 • Brüsszel meg akarja szüntetni a magyarországi extraprofitadót.
 • Brüsszel Magyarországon is migránsgettót akar létrehozni.
 • A Brüsszel által palesztin szervezeteknek nyújtott támogatások a Hamászhoz is eljutottak.
 • Brüsszel még több fegyvert küldene Ukrajnának.
 • Brüsszel még több pénzt akar Ukrajna számára.
 • Brüsszel Ukrajnát is fel akarja venni az Európai Unióba.
 • Brüsszel be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát.
 • Brüsszel el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt.
 • Brüsszelből a tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát.

Nemzeti Konzultáció 2023 online belépés asztali számítógépen

 1. A Nemzeti Konzultáció online kitöltésének megkezdéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://nemzetikonzultacio.kormany.hu webcímet és nyomjuk le az ‘Enter’ billentyűt.
 2. Miután megnyitottuk a weboldalt, fogadjuk el az oldal alján a süti szabályzatot az ‘Értem’ gombra kattintva.
 3. Töltsük ki a regisztrációs kérdőívet, adjuk meg adatainkat: vezetéknév (kötelező), keresztnév (kötelező), életkor (kötelező), e-mail cím (kötelező), lakcím, telefonszám, majd  jelöljük be a ‘Magyar állampolgár vagyok’ opciót, fogadjuk el az adatkezelési szabályzatot, és kattintsunk a lap alján a ‘Részt veszek a konzultációban’ gombra.
 4. Amikor elküldtük a regisztrációs adatokat, a rendszer automatikus e-mailt küld a részünkre arra az e-mail címre, amit a regisztráció során megadtunk. Az e-mailben található linkre kattintva megnyithatjuk a Nemzeti Konzultáció kérdéseit tartalmazó oldalt. Néhány esetben egyes levelezőprogramok beállításai miatt az automatikus megerősítő e‑mail a levélszemét (spam) mappába érkezhet. Ha nem érkezik meg az e‑mail, akkor javasoljuk a levélszemét (spam) mappa ellenőrzését!
 5. Miután megnyitottuk az e-mailben található linkre kattintva a konzultációs oldalt, válaszoljunk a kérdésekre a kérdésekre adott válaszok mellett található dobozokba kattintva, majd az oldal alján klikkeljünk az ‘Elküld’ gombra.

A Nemzeti Konzultáció regisztrációs oldalának kezdőképe

Nemzeti Konzultáció 2023 online - Szuverenitásunk védelméről kezdőoldal képe


A Nemzeti Konzultáció regisztrációs mezői

Nemzeti Konzultáció 2023 regisztrációs mezők


Regisztrációt aktiváló e-mail a postafiókban

Nemzeti Konzultáció 2023 - regisztrációt visszaigazoló e-mail


Nemzeti Konzultáció 2023 online belépés, kitöltés – válaszok elküldése

A Nemzeti Konzultáció beküldése online

Belépés online mobiltelefonon, tableten

A Nemzeti Konzultáció online kitöltéséhez szükséges regisztrációt online mobiltelefonon vagy tableten is elvégezhetjük a https://nemzetikonzultacio.kormany.hu weboldalán köszönhetően annak, hogy az oldal kialakításának köszönhetően a regisztrációs űrlap adatai a képernyő mérettől függetlenül olvasható és kitölthető módon jelennek meg. Az űrlap kitöltéséhez szükséges linket a belépéshez a regisztráció után automatikusan elküldi a rendszer a regisztráció során megadott e-mail címünkre.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: pixabay.com, nemzetikonzultacio.kormany.hu, gmail.com