SZJA online adóbevallás tervezet belépés

Hirdetés

A személyi jövedelemadó (szja) a magánszemélyek jövedelmére kivetett adó,  amelynek bevallása évről évre esedékes. A személyi jövedelemadóról a magánszemélynek, a mezőgazdasági őstermelőnek, az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemélynek és az egyéni vállalkozónak az idei évben 2022. május 20-ig kell bevallást benyújtania, és az adót eddig a határidőig megfizetni. A NAV 2022-ben is automatikusan, külön kérés nélkül elkészítette mindazok személyi jövedelemadó-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkeznek, legyen akár munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

Az SZJA online adóbevallás tervezet, belépés a bevallás megtekintéséhez

  1. A NAV által elkészített adóbevallás tervezet megtekintéséhez az eSZJA oldalra szükséges belépnünk. A belépéshez írjuk be böngészőnk címsorába a https://eszja.nav.gov.hu/ címet, vagy kattintsunk erre a linkre.
  2. Következő lépésben a megnílt online felület jobb oldalán kattintsunk a ‘Belépés’ gombra.
  3. A  ‘Belépés’ gombra kattintás után a KAÜ-vel (Központi Azonosítási Ügynök) szükséges beazonosítanunk magunkat, ez többféle képpen történhet: ügyfélkapus belépési adatainkat megadva, elektronikus személyi igazolvánnyal, telefonos vagy arcképes azonosítással).
  4. A sikeres beazonosítást követően a rendszer automatikusan visszairányít minket az eSZJA oldal regisztált felhasználók számára rendelkezésre élló felületére, ahol megtekinthetjük a NAV által elkészített adóbevallás terveztünket.

SZJA online adóbevallás tervezet belépés

Mit tegyek, ha nincs Ügyfélkapus regisztrációm?

Az Ügyfélkapu használatához szükséges regisztráció folyamatáról ebben az ismertetőnkben írunk részletesen.