Ügyfélkapu tárhely belépés

Az Ügyfélkapu tárhely (hivatalos nevén értesítési tárhely) egy Hiteles Elektronikus Postafiók, ahová a NAV-tól, az önkormányzattól, egyéb közigazgatási szervtől, hatóságtól, végrehajtótól hivatalos üzenetek érkeznek. Magánszemélyként és vállalkozóként, cég képviselőjeként is érdemes időről időre ellenőriznünk az értesítési tárhelyet. A hivatalos dokumentum érkezéséről a rendszer automatikus értesítést küld az Ügyfélkapu regisztráció során megadott e-mail címünkre. Az alábbiakban az Ügyfélkapu tárhely belépés folyamatát ismertetjük.

Ügyfélkapu tárhely belépés asztali számítógépen

  1. Az Ügyfélkapu tárhely belépés folyamatának kezdéseként kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://tarhely.gov.hu címet és nyomjuk meg az ‘Enter’ billentyűt.
  2. A megnyíló Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalon kattintsunk az ‘Ügyfélkapu‘ vagy ‘Ügyfélkapu+‘ gombra attól függően, hogy az egyszerű vagy a kétfaktoros (Ügyfélkapu+) azonosítást választjuk a tárhely belépéshez.
  3. Írjuk be az Ügyfélkapu regisztráció során megadott felhasználói nevünket és jelszavunkat (Ügyfélkapu belépés esetén), illetve Ügyfélkapu+ belépésnél a mobileszközünkre érkezett azonosító kódot is adjuk meg a belépési adatoknál, majd kattintsunk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
  4. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépési adatokat, a rendszer automatikusan átirányít bennünket az Ügyfélkapu tárhely kezdőoldalára.

A belépés megkezdése az Ügyfélkapu használatával

Központi Azonosítási Ügynök, belépési lehetőségek, Ügyfélkapu tárhely belépés

Bejelentkezés mobiltelefonon, táblagépen

Az Ügyfélkapu tárhely külön mobilapplikációval nem használható, a belépéshez célszerű nagyobb méretű kijelzőt használó asztali számítógépet, laptopot, tabletet igénybe venni.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

  1. Amennyiben elfelejtettük jelszavunkat, kezdjük meg a belépési folyamatot a fent ismertetett módon.
  2. Az Ügyfélkapu bejelentkezési ablak alsó részén klikkeljünk az ‘Elfelejtett  jelszó‘ linkre.
  3. Írjuk be az Ügyfélkapu regisztráció során megadott e-mail címünket, majd kattintsunk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
  4. A rendszer automatikus e-mailt küld címünkre a jelszó módosításhoz szükséges információkkal.

Új jelszó igénylése Ügyfélkapu belépéshez

Elfelejtett jelszó, új jelszó kérése Ügyfélkapu belépéshez

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: kau.gov.hu