Választási eredmények 2024

A 2024-es választási eredmények megtekintéséhez regisztráció illetve külön belépés nem szükséges. Idén június 9-én helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők illetve Európai parlamenti képviselők megválasztásáról dönthetnek a magyar állampolgárok. Az alábbiakban a választási eredmények 2024-es állásáról olvashatunk bővebben.

A napközbeni részvételi adatok a szavazóköri névjegyzékek alapján készülnek, az összes választópolgár számát alapul véve . A helyi önkormányzati választások, a nemzetiségi választások és az európai parlamenti választások vonatkozásában a szavazás napján nem lesznek külön részvételi adatok a szavazás lezárulta előtt.

Az önkormányzati választáson nincs érvényességi küszöb, tehát a részvételi aránytól függetlenül a szavazás szinte biztosan érvényes lesz minden szavazókörben. Akik a legtöbb szavazatot kapják, megnyerik a választást.

Érdekesség hogy az idei, 2024-es európai parlamenti választás Magyarországon ötödik alkalommal kerül megrednezésre 2024. június 9-én. Magyarország alaptörvényének tizenegyedik módosítása alapján az idei évtől az európai parlamenti választással egy időben tartják az önkormányzati választásokat is Magyarországon.


Választási eredmények megtekintése asztali számítógépen

  1. Nyissuk meg számítógépünk böngészőjét, és kattintsunk erre a linkre vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://vtr.valasztas.hu címet és nyomjuk meg az ‘Enter’-t billentyűzetünkön.
  2. A Nemzeti Választási Iroda honlapjának megnyitása után fogadjuk el az oldal alján a süti szabályzatot (cookies).
  3. Válasszunk az oldal közepén a választási eredményeket közlő lehetőségek közül a blokkokban: helyi önkormányzati választások, nemzetiségi önkormányzati választások, európai parlamenti választás.
  4. Kattintsunk a blokk alján a ‘Tovább a választás oldalára’ gombra.
  5. Kattintás után böngészőnk megnyitja a kiválasztott választási oldalt, ahol nyomon követhetjük az aktuális és a későbbiekben a végleges választási eredményeket.

A végleges választási eredmények megtekintése

Választási eredmények 2024, az eredmények megtekintése

Választási eredmények megtekintése mobiltelefonon, tableten

A végleges és a részleges választási eredmények megtekintését mobileszközökön a fentebb ismertetett módon a https://vtr.valasztas.hu weblinket megnyitva végezhetjük el. A weboldal kialakításának köszönhetően mobiltelefonon, tableten is képernyőmérethez igazodóan jelenik meg az online felület.


Kapcsolódó oldalak