Okostankönyv belépés, Okostankönyv bejelentkezés

Az Okostankönyv a Nemzeti Köznevelési Portál (NKP) online oktatási anyagokat tartalmazó platformja. Térítésmentes szolgáltatásként digitális tananyagelemeket, illetve a tanítás – tanulás folyamataiban hasznos szolgáltatásokat biztosít felhasználóinak. Az alábbiakban az Okostankönyv belépés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.

Okostankönyv belépés asztali számítógépen

  1. Az Okostankönyv weboldalát nyissuk meg erre a linkre kattintva, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://www.nkp.hu/okostankonyvek webcímet és nyissuk meg az oldalt az ‘Enter’ billentyű megnyomásával.
  2. A főoldal megnyitása után kattintsunk a jobb felső sarokban található ‘Bejelentkezés’ gombra.
  3.  A belépési oldalon írjuk be a regisztráció során megadott felhasználói nevünket vagy e-mail címünket, és jelszavunkat.
  4. Kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  5. A belépést elvégezhetjük Google vagy Facebook fiókunkon keresztül is, ehhez a ‘Bejelentkezés’ gomb alatt klikkeljünk a Google vagy Facebook ikonra.

Belépés az Okostankönyv használatához online

Okostankönyv bejelentkezés online

Okostankönyv bejelentkezés mobileszközökön

Az Okostankönyv használatához mobil applikáció jelenleg nem áll rendelkezésre. Az Okostankönyvet mobil eszközökön a https://www.nkp.hu/okostankonyvek linket megnyitva használhatjuk, az oldal kialakításának köszönhetően mobiltelefonunk és tabletünk képernyőméretéhez igazodva fog megjelenni a tartalom, így kényelmesen böngészhetőek az online tananyagok.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

Az Okostankönyv belépéshez szükséges jelszót ismét igényelhetjük a fent ismertetett módon megnyitva a belépési oldalt.

  1. A bejelentkezési oldalon a ‘Bejelentkezés’ gomb alatt kattintsunk az ‘Elfelejtett jelszó’ linkre.
  2.  Adjuk meg a felhasználói nevünket vagy az e-mail címünket, és nyomjuk meg az „Új jelszó igénylése” gombot.
  3. A rendszer automatikus üzenetet küld a regisztráció során megadott e-mail címünkre, amely tartalmazza az új jelszó beállításához szükséges információkat.

Elfelejtett jelszó, új jelszó beállítása

Okostankönyv - elfelejtett jelszó

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: nkp.hu