Kategória szerinti lista: IT hírek

Érkezik a jelszómentes belépés a Google Chorme böngészőben és Androidon

A Google már több, mint egy évtizede dolgozik a jelszómentes felhasználói azonosítás bevezetésén, amely óriási könnyebbséget jelentene a regisztrációhoz kötött online felületek használatához, és nem utolsó sorban megszüntetné a jelszó használat okozta óriási biztonsági kockázatot. A Google elkötelezett, hogy sikerre vigye a jelszómentes belépés ügyét, és 2023-ban újabb jelenetős lépést tesz a jelszavak használatának felszámolásáért.… Tovább olvasom »

Áttekinthetőbbé válik a Gmail kezelőfelülete tavasztól

A Gmail jelenlegi felhasználói felülete túlzsúfolt, ikonoktól, fülektől hemzsegő felülete egyre nehezebben átlátható, ha váltogatni szeretnénk a Levelek, Megbeszélés, Projektterületek és Meet alkalmazások között. Ezen a problémán segít majd a Gmail integrált nézete, amely kis ikonokba tömöríti ezeket az alkalmazásokat, és majd vékony alkalmazásoszlopban jeleníti meg őket a képernyő bal szélén, egy kibontható hamburger menü… Tovább olvasom »

Gmail trükkök – elküldött e-mail visszavonása

Gmail trükkök sorozatunk első bejegyzésében a véletlenül elküldött e-mail üzenetek visszavonásának beállítását ismertetjük. Szinte mindenkivel előfordult már, hogy elhamarkodottan küldött el egy e-mailt, amely így nem a megfelelő címzetthez jutott, vagy az e-mail tartalma nem a címzettnek szólt. Erre a kellemetlenséget is okozható helyzetre a Gmail levelezője rendelkezik egy olyan beépített funkcióval, amely lehetővé teszi,… Tovább olvasom »

Ismét sms-ben támadták az adathalászok az OTP ügyfeleit

Magyartalan szövegezésű, adatlopási céllal kiküldött sms-ek érkeztek az utóbbi napokban a legkülönbözőbb magyar telefonszámokra, függetlenül attól, hogy van-e a telefonszám tulajdonsának az OTP Banknál folyószámlája. Az üzenetben található linket megnyitva az OTP internetbankjához hasonló felületre jutunk. Ez nem az OTP weboldala, hanem egy adathalász oldal. Az OTP Bank soha nem küld ki olyan sms-t, amelyen… Tovább olvasom »

10 év alatt 29 millió dollár ütötte a markát a Google hibabjelentőinek

A Google informatikai rendszerének és alkalmazásainak biztonságáért a világ egyik legelitebb IT szakember gárdája felel, ezen felül azonban az amerikai cég nagyban támaszkodik azokra a lelkes amatőrökre, akik a Google termékeinek biztonsági réseit kutatják. A Google Vulnerability Rewards Program (VRP) elnevezésű programja egy évtizede biztosít online teret és anyagi elismerést azonak a hibavadászoknak, akik hibakeresésükkel… Tovább olvasom »