Kategória szerinti lista: IT hírek

Időpont foglalással egészítik ki a COVID-19 oltás regisztrációs folyamatot

Hazánk egyetemi oltópontjain a kormány kísérleti jelleggel internetes foglalási rendszer tesztelését kezdte meg. Annak érdelében, hogy az oltásra regisztráltak minél gyorsabban hozzájussanak a vakcinához, 70.000 már oltásra regisztrált embert fognak sms-ben értesíteni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljanak maguknak. Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, valószínűleg a jelenlegi regisztrációs folyamatot kiterjesztik az időpont foglalási… Tovább olvasom »

LinkedIn adatszivárgás, most 500 millió felhasználó érintett

Csupán néhány nappal a Facebook fiókokat érintő adatlopási ügy után egy másik közösségi média platform óriás került kényes helyzetbe, ezúttal a LinkedIn került hasonló helyzetbe. Hacker fórumokon már elérhető a mintegy 500 millió LikedIn felhasználó adatait tartalmazó adatbázis, amely a weboldal összes felhasználóinak körülbelül 2/3-át jelenti. A LinkedIn szerint nem történt illetéktelen behatolás a cég… Tovább olvasom »

377 000 magyar Facebook felhasználó adatai lettek nyilvánosak, a tiéd köztük van?

A Facebook a napokban ismét súlyos adatszivárogtatási ügybe keveredett. 533 millió felhasználó személyes adatai ( telefonszám, Facebook ID, teljes név, tartózkodási hely, születési idő, esetenként e-mail cím) kerültek nyilvánosságra egy online fórumon, melyek ingyenesen bárki számára hozzáférhetőek voltak. A személyes adatok egy 2019-ben azonosított programozási hibát kihasználva kerülhettek ki a Facebook zárt adatbázisából, bár ezt… Tovább olvasom »

Minden eddiginél nagyobb lopott e-mail cím és jelszó gyűjtemény került ki az internetre

A közelmúltban egy hacker fórumon kínálták megvételre a világ eddigi legnagyobb lopott e-mail cím és jelszó gyűjteményét. A 3,2 milliárd rekordot tartalmazó adatbázis nem tartalmaz újabb adatlopásból származó indormációkat, a most letölthetővé vált állományt az elmúlt évek nagy adatlopási ügyeiben napvilágra került e-mail címek és a hozzájuk tartozó jelszavak alkotják. Érdemes rákeresnünk saját e-mail címünkre… Tovább olvasom »

Nagytakarítást tervez a Google a Gmail fiókokban

Hamarosan életbe lép a Google az inaktív fiókokra vonatkozó új irányele, azaz 2021 júniusától két éves moratórium után törölnek minden olyan fiókot, amelyet két éve nem használnak illetve törlik a Google Drive-ról azokat a file-okat is, amelyek az ingyenes tárhelykapacitást meghaladó területet foglalnak el. A törlést számos hivatalos Google e-mail kiküldése előzi majd meg, így… Tovább olvasom »