EESZT-KRÉTA összekapcsolás, az orvosi igazolás jövője?

EESZT-KRÉTA összekapcsolás

Az iskolai igazolások kiadásának szabályai változhatnak meg a közeljövőben a kormány legújabb törvényjavaslata szerint. A módosítás az orvosi igazolások rendjét, a jogi és adminisztrációs terhek csökkentését jelentené az elképzelések szerint, így az óvodai, iskolai vagy kollégiumi foglalkozásról való távolmaradásról szóló igazolást a jövőben az elektronikus egészségügyi szolgáltató téren (EESZT) keresztül is továbbítani lehet.

A törvényjavaslat alapján a KRÉTA rendszerébe az EESZT-n keresztül feltöltött igazolás tartalmazni fogja a gyermekre vonatkozó egészségügyi adatakot is az igazolt időszak dátumával kiegészítve.

Az EESZT és a KRÉTA összekötése véget vethetne az iskolai igazolások kiadásának, és a két elektronikus rendszer összekötésével elérhető lenne, hogy a pedagógusok a saját informatikai rendszerükben láthassák a kiadott orvosi igazolást.

A törvénnyel enyhítenék az EESZT adatvédelmi szabályait azzal, hogy egy központi call-center munkatársai is kezelhetnének betegadatokat a szakrendelői időpontfoglalások esetén.

Fotó forrása: pexels.com