Posta.hu belépés, bejelentkezés és csomagkövetés

A posta.hu a Magyar Posta Zrt. online felülete. A postai szolgáltatást nyújtó állami tulajdonban lévő vállalat a levél- és csomagküldemények felvétele mellett pénzügyi és pénzforgalmi szolgáltatásokat  is nyújt, illetve hírlapterjesztést és kiskereskedelmi tevékenységet is végez. Az alábbiakban a Posta.hu belépés folyamatát ismertetjük részletesen.

A Posta.hu belépés asztali számítógépen, csomagkövetés online

 1. A Posta.hu online felületére, az ÉnPostám szolgáltatás használatához írjuk be böngészőnkbe a https://posta.hu címet vagy kattintsunk erre a linkre.
 2. A megnyíló ablakban a már regisztrált felhasználók többféle belépési mód közül választhatnak. Beléphetünk a bejelentkezési adatok megadásával (felhasználó név /e-mail cím és jelszó),  Google- vagy Facebook profillal, illetve Ügyfélkapu azonosítóval. Ha nincs még Ügyfélkapu hozzáférésünk, így regisztálhatunk.
 3. Amennyiben a  felhasználónév / e-mail cím és jelszó opciót választjuk, adjuk meg a szükséges adatokat, majd kattintsunk a ‘Belépés’ gombra. Ezután a rendszer beléptet a regisztrált felhasználók számára fenntartott ÉnPostám felületre.
 4. A csomagkövetéshez nem kell belépnünk az ÉnPostán oldalára. A csomagkövetést vagy más néven nyomkövetés szolgáltatást elindíthatjuk a posta.hu főoldalán megjelenő ‘Nyomkövetés’ keresődobozt használva. Ide írjuk be a postai küldemény azonosítóját.
 5. A csomagkövetést, postai küldemény nyomkövetést közvetlenül a nyomkövetés oldalt megnyitva is elérhetjük erre a linkre kattintva.

Küldemény, csomag nyomkövetés használata a posta.hu felületén

Postai küldemény nyomkövetése, csomagkövetés a Posta weboldalán

A posta.hu belépési ablaka

Posta.hu belépés, posta.hu bejelentkezés, csomagkövetés - belépési ablak

Posta.hu belépés, ÉnPostám bejelentkezés mobiltelefonon

A belépés mobiltelefonos applikáción keresztül az itt leírtaktól eltér.

 1. Nyissuk meg a posta.hu weboldalát a fenti ismertető szerint. Mobiltelefonunk kijelzőjén a posta.hu weboldala mobil nézetben fog megjelenni.
 2. A belépéshez nyomjunk a bal felső sarokban található 3 vízszintes vonal gombra.
 3. A lenyíló menüben nyomjunk a belépés gombra, és végezzük el a belépési folyamatot.
 4. Csomagkövetéshez, a feladott küldemények nyomon követéséhez nem kell bejelentkeznünk az oldalra. A főoldal tetején látható kék ‘Nyomonkövetés’ ablakban adjuk meg a küldemény azonosítóját, majd koppintsunk a nagyítóra.

Csomagkövetés és belépés a posta.hu mobil nézetében

Elfelejtett jelszó, új jelszó beállítása

 1. Nyissuk meg a posta.hu belépési ablakát a fenti lépéseket követve.
 2. A belépési oldalon klikkeljünk az ‘Elfelejtette a jelszavát?’ linkre.
 3. A megnyíló oldalon adjuk meg a regisztráció során használt e-mail címünket.
 4. A rendszer erre az e-mail címre elküldi az új jelszavunkat.

További ajánlott posta szoftverek ügyintézéshez

Kapcsolódó oldalaink

Fotó forrása: posta.hu, posta.hu