Ügyfélkapu regisztráció

Hirdetés

Az Ügyfélkapu Magyarország hivatalos elektronikus ügyfél beléptető és azonosító rendszere. Ügyfélkapu regisztrációt  bármely természetes személy kezdeményezhet. A regisztrációt online is elindíthatjuk, amennyiben 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvánnyal  rendelkezünk, így nem szükséges személyesen okmányirodában vagy kormányablaknál intéznünk a regisztrációt.
A leírást frissítettük  .pdf formátumban letölthető ismertetővel! 

Az Ügyfélkapu regisztráció feltétele

Ügyfélkapus belépési azonosítót bármely természetes személy igényelhet, aki szerepel a személyiadat és lakcím nyilvántartásban vagy a központi idegenrendészeti nyilvántartásban. Külföldi állampolgárok közül csak azok kaphatnak ügyfélkapus azonosítót, akik szerepelnek az elektronikus ügyintézést igénybe vevő külföldi személyek nyilvántartásában. Az Ügyfélkapu regisztráció ingyenes!

Az Ügyfélkapu regisztráció fő lépései

Az Ügyfélkapu regisztrációt intézhetjük személyesen bármelyik fővárosi, megyei vagy járási kormányablaknál vagy okmányirodában, egyes postai ügyfélszolgálatokon, illetve Magyarország külképviseletein. A regisztrációs folyamat személyes elindításához  személyazonosító igazolvány, kártya formátumú vezetői engedély vagy útlevél szükséges.

Hirdetés

Az online regisztráció elektronikus személyazonosító igazolvánnyal rendelkezők részére megengedett.

Az Ügyfélkapu regisztráció kezdőképernyő képe

  1. Ha rendelkezünk érvényes  elektronikus személyazonosító igazolvánnyal, és még nincs ügyfélkapus hozzáférésünk, abban az esetben elsőként sikeresen be kell magunkat online azonosítani, melyet itt végezhetünk el.
  2. A megnyíló oldalon található űrlapon adjuk meg az elektronikus személyazonosító igazolványon szereplő okmányazonosítót, valamint a regisztrációs kódot.
  3. A sikeres azonosítást követően e-mailben kapjuk meg egyszer használatos (aktiváló) kódunkat. Az aktiválás során meg kell adnunk a felhasználói nevet és új, választott jelszavunkat, amelynek érvényességi idejét szintén ekkor állíthatjuk be.
Most nincs időd végigolvasni a leírást? Töltsd le .pdf-ben írásunkat és böngészd át később!
A.pdf letöltéséhez kattints erre a linkre!
Ha még nincs .pdf olvasód, itt elérhető az ingyenes Adobe Acrobat Reader.

Okmányazonosító: a személyazonosító  igazolványon szereplő hat számjegyből és két betűből álló karaktersorozat.
Regisztrációs kód: személyazonosító igazolványának igénylésekor kapott tizenegy, számjegyekből és betűkből álló karaktersorozat.

Ügyfélkapu regisztráció

Ügyfélkapu regisztráció indítása elektronikus személyazonosító igazolvánnyal

Az Ügyfélkapu regisztráció aktiválása

 1. Az első sorba írjuk be felhasználói nevünket.
 2. A második sorba adjuk meg az egyszer használatos kódot ( ha a regisztrációs e-mailben szereplő linkre kattintunk, akkor az automatikusan beíródik a második sorba).
 3. A harmadik sorba  írjuk be új jelszavunkat, majd a következőben erősítsük meg az új jelszót. (Az új jelszónak legalább nyolc (8) karakternek kell lennie, nem lehet benne ékezetes betű, “@” karakter, kis- és nagybetű érzékeny, tartalmaznia kell legalább két számot, valamint kis- és nagybetűt egyaránt. A jelszó nem lehet azonos a felhasználói azonosítóval.)
 4. Az aktiválást a regisztrációt követően 5 napon belül el kell végeznünk. Az 5. napot követően az Elfelejtett jelszó oldalon új, egyszer használatos kódot kérhetünk.

Ügyfélkapun keresztül elérhető szolgáltatások

Felsorolásunkban az Ügyfélkapun keresztül elérhető szolgáltatások szerepelnek a teljesség igénye nélkül.

 • Háztartási nagygépek cseréje (Otthon Melege program)
 • eBev szolgáltatások
 • NAV elektronikus nyomtatványai
 • Egyéni vállalkozás – online ügyintézés (Webes ügysegéd)
 • Forgalmi engedéllyel kapcsolatos ügyintézés
 • Adatszolgáltatás letiltása
 • TAJ-szolgáltatások
 • Nyugdíj e-ügyintézés
 • Foglalkoztatott bejelentése
 • Magánnyugdíjpénztári szolgáltatások
 • Elektronikus felvételi
 • Gépjármű-igazgatási ügyekkel kapcsolatos ügyintézés
 • Lakcímigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés
 • Nemzetközi vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézés
 • Okmányiroda az interneten