Valós idejű url védelemmel bővült a Google Chrome böngésző

Valós idejű url védelem Google Chrome-banA hackertámadások folyamatosan fejlődnek, újabb és újabb fenyegetésekkel kell szembenéznie a felhasználónak az online térben. Néha csak percek kérdése az, hogy sikerrel jár-e egy fenyegetés blokkolása, így a Google-nek is gyorsabb tempóba kellett kapcsolnia, hogy lépést tudjon tartani a legújabb kiberfenyegetésekkel. A legújabb fegyver a Google böngészőben a hackertámadások ellen a valós idejű, adatvédelmet biztosító URL-védelem  a Google Biztonságos Böngészés funkciójának használatakor asztali  szá,mítógépen vagy iOS Chrome környezeteben futó Chrome verziókban. Emellett új jelszóvédelmmel is bővült az iOS Chrome, amely tovább növeli az online böngészés biztonságosságát.

Valós idejű védelem a Biztonságos Böngészésen keresztül

A Biztonságos Böngészés funkió a Chrome-ban már több mint 5 milliárd eszközt védelmez világszerte a az adathalászat, a malware és a nem kívánt szoftverek telepítése sok más egyéb fenyegetés mellett. Valójában a Biztonságos Böngészés minden nap több mint 10 milliárd URL-t és fájlt értékel, valamint több, mint 3 millió felhasználói figyelmeztetést jelenít meg a potenciális fenyegetésekkel kapcsolatban.

Korábban a Biztonságos Böngészés egy lista alapján dolgozott, így ellenőrizte, hogy az adott webhely vagy fájl veszélyt hordoz-e a felhasználó adatainak védelmével kapcsolatban. Ez a lista minden 30-60 percben frissült – azonban kiderült, hogy az átlagos kártékony webhely valójában kevesebb mint 10 percig létezik.

Mostantól az asztali és iOS Chrome Standard védelmi módban a Google azonnal ellenőrzi a webhelyeket a Google szerveroldali ismert rossz webhelyek listája alapján. Ha gyanítható, hogy egy webhely vagy fájl kockázatot jelent, figyelmeztető üzenet jelenik meg a képernyőn, így várhatóan 25%-al több adathalász kísérletet fog blokkolni a rendszer.

Az új képesség – amely ebben a hónapban már elérhető lesz Android böngészőn is – titkosítást és más adatvédelmi technikákat használ a megfelelő szintű védelem eléréséhez.

Ha még magasabb szintű védelemet szeretnénk a böngésző használata közben, bekapcsolhatjuk a Biztonságos Böngészés Kibővített Védelmi Módját, amely mesterséges intelligenciát használ a támadások blokkolásához.

Frissített jelszóellenőrzés az iOS-en

Mostantól a kompromittálódott (nyilvános jelszó listákban elérhető) jelszavak mellett a gyenge és az újra felhasznált jelszavakat is jelzi majd a rendszer. A Chrome figyelmeztető üzenetet jelenít meg, amikor problémát észlel egy beírt jelszóval, de bármikor ellenőrizhetjük is jelszavainkat, ha megnyitjuk a Chrome-ban a ‘Beállítások’-on belül az ‘Automatikus jelszavak ls kitöltés’ opciót.

forrás: blog.google.com

Fotó forrása: pixabay.com