Orvosi leletek lekérdezése online

Az orvosi leletek Ügyfélkapun keresztül megtekinthetőek az EESZT felületén. Az EESZT, a Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér Magyarország e-egészségügyi informatikai rendszere. Az EESZT online rendszerében naprakészen rendszerezve találjuk egészségügyi kezeléseinkkel kapcsolatos adatainkat, így az orvosi leleteket is. Az alábbiakban az orvosi leletek Ügyfélkapun keresztül történő lekérdezésének folyamatát ismertetjük.

Orvosi leletek lekérdezése asztali számítógépen

  1. Az orvosi leletek megtekintéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://www.eeszt.gov.hu webcímet és nyissuk meg az oldalt.
  2. Kattintsunk az oldal bal felső részén a ‘Lakossági portál’ gombra.
  3. Az EESZT lakossági portál kezdőoldalán fogadjuk el a sütikezelési szabályzatot (cookies), majd az oldal jobb felső részén kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  4. A rendszer automatikusan a KAÜ oldalra irányít, itt adhatjuk meg az Ügyfélkapu belépés azonosítóit. A belépéshez kattintsunk az ‘Ügyfélkapu’ vagy az ‘Ügyfélkapu +’ gombra.
  5. A sikeres bejelentkezés után kattintsaz ‘Ellátások‘ menüpontra a felső menüsorban, majd a legördülő menüből válasszuk ki az  ‘Egészségügyi és betegdokumentumok‘ almenüpontot.

Orvosi lelet lekérdezés Ügyfélkapuval

Orvosi lelet lekérdezés ügyfélkapuval

Orvosi leletek a mobileszközökön

Az EESZT hivatalos mobil alkalmazása, az EgészségAblak jelenleg nem rendelkezik az orvosi leletek lekérdezéséhez szükséges funkcióval. Mobil eszközökön a fent ismertetett módon juthatunk az orvosi leleteinkről szóló információhoz.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

Az orvosi leletek lekérdezéséhez ügyfélkapus regisztráció szükséges, amennyiben belépési problémák adódtak, a választott ügyfélkapus belépési mód szerinti folyamat szükséges eljárnunk. Az Ügyfélkapu belépés illetve belépési problémák ismertetője elérhető erre a linkre kattintva.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: eeszt.gov.hu