Ügyfélkapu belépés, ügyfélkapu bejelentkezés

Hirdetés

Az Ügyfélkapu Magyarország elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere, amelynek segítségével az ügyfél biztonságosan kapcsolatba léphet a magyar elektronikus közigazgatási ügyintézést nyújtó intézményekkel.
A leírást frissítettük  .pdf formátumban letölthető ismertetővel! 

Az Ügyfélkapu belépés ismertetője

Ügyfélkapus hozzáférés létesítését bármely természetes személy kezdeményezheti, használatához regisztráció szükséges:

  1. Személyesen bármely, az ügyfél által tetszőlegesen kiválasztott Okmányirodában (az ügyfélkapu létesítésére feljogosított regisztrációs szerveknél), a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal Központi Okmányirodájában (a személyi adat-és lakcím nyilvántartás központi szervénél), az Ügyfélközpontban, illetve az állami adóhatóságnál.
  2. Ideiglenes regisztrációval: Amennyiben az ügyfél a regisztrációját interneten indítja –azaz kitölti és elektronikusan elküldi a Regisztrációs adatlapot –, az e-mail címére kapott egyszeri kód aktiválásával ideiglenesen regisztrálttá válik, ami 30 napig érvényes.
  3. Elektronikus aláírással interneten: Az ügyfélnek nem szükséges személyesen megjelennie egy regisztrációs szerv előtt sem, amennyiben rendelkezik érvényes, legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással.
Most nincs időd végigolvasni a leírást? Töltsd le .pdf-ben írásunkat és böngészd át később!
A.pdf letöltéséhez kattints erre a linkre!
Ha még nincs .pdf olvasód, itt elérhető az ingyenes Adobe Acrobat Reader.

Ügyfélkapu belépés az online felületre

Az ügyfélkapu belépési oldal előképe

Az Ügyfélkapu belépés folyamata

  1. Böngészőnkben nyissuk meg az Ügyfélkapu bejelentkezési oldalát erre a linkre kattintva.
  2. A megnyíló oldalon a bejelentkezési ablakban adjuk meg a regisztráció során választott felhasználói nevünket és jelszavunkat.
  3. Klikkeljünk a ‘Belépés’ gombra.
  4. Amennyiben elfelejtettük jelszavunkat, klikkeljünk a belépés gomb alatti ‘Elfelejtette a jelszavát?’ linkre, és haladjunk végig az online lépéseken. A jelszó érvényességi ideje maximálisan 2 év.

Ügyfélkapu belépési hibák

Hibás felhasználói név (e-mail cím) megadása kódkéréskor

Hirdetés

Felhasználói nevünket a regisztrációs nyugtán ellenőrizhetjük. Amennyiben  nyugtával nem rendelkezünk (pl. online regisztrációkor) személyesen kérhetjük ki az adatokat bármelyik regisztrációs szervnél, ahol a személyazonosság igazolása után megkapjuk azokat.

Hatvan napon túl lejárt ügyfélkapus jelszó

Ebben az esetben a regisztráció  inaktívvá válik, ezért személyesen kell kérnünk a hozzáférés aktiválását bármely regisztrációs szervnél.  Aktiválás után a Központi Rendszer automatikusan kiküldi az új kódot regisztrált e-mail címünkre.