Egyre népszerűbb a jelszómentes bejelentkezés a Google szolgáltatásoknál

Google Passkey 400 millió Google fióknál

A Google Passkey (azonosítókulcs) szolgáltatás a Google fiókok jelszómentes és még biztonságosabb bejelentkezési formája 2022-ben indult világhódító útjára. Az elmúlt két évben az új, kényelmesebb bejelentkezési módot használók száma dinamikusan nőtt, és napjainkra elérte a 400 milliós számot. A Google Passkey fontos lépést jelent a jelszavas bejelentkezési mód végleges kiváltására, ezáltal az adathalász támadások elleni védekezés hatékonyságának növelésére.

A Google Passkey használatával a felhasználók mobileszközük, laptopjuk ujjlenyomat olvasó, vagy arcfelismerő, illetve képernyőzár funkcióját használva jelentkezhetnek be Google fiókjukba, így szükségtelenné válik a felhasználónév és jelszó megadása, sőt a kétfaktoros azonosítás sem szükséges a belépéshez. Mivel bejelentkezéskor a titkosításhoz szükséges kulcspár egyike az adott eszközhöz kötötten létezik, így illetéktelenek nem tudják adathalász oldalak használatával megszerezni a belépési azonosítót a bejelentkezéshez.

Az AlphaBet, a Google anyavállalata folyamatosan dolgozik az összes Google termék biztonságosabbá tételéért, az aktuális fejlesztések és biztonsági eszközök összefoglaló tájékoztató oldalán minderről részletes információt kaphatunk.

Fotó forrása: pexels.com