Gépjármű adat lekérdezés, belépés online

Hirdetés

A magyar állam által létrehozott és üzemeltetett Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP) lehetővé teszi, hogy a különböző  hazai nyilvántartásokból származó, a jármű életútjának lényeges adatait az ügyfél egy egységes felületen ingyenesen megismerje.  Az online rendszerben kizárólag a Magyarországon forgalomba helyezett járművekre lehet rákeresni.

Fontos, hogy a gépjármű adatainak lekérdezéséhez rendelkeznünk kell ügyfélkapu azonosítóval. Az ügyfélkapu használatához szükséges regisztrációról itt írtunk bővebben.

Gépjármű adat lekérdezés online, az adatkérés menete

  1. Amennyiben van ügyfélkapu azonosítónk, a belépéshez kattintsunk erre a linkre!
  2. A megnyíló oldalon írjuk be az ‘ügyintézés indítása‘ majd az ‘ügyfélkapu‘ gombra kattintsunk, ezek után írjuk be belépési adatainkat a bejelentkezéshez és fogadjuk el az adatkezelési szabályzatot.
  3. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépési adatokat, rögtön a gépjármű adat lekérdezési felületre jutunk, ahol     a gépjármű rendszámát megadva (a betűket és számokat egymás után kötőjel nélkül írjuk) a következő adatokat kérhetjük le: járműnyilvántartás adatai, származásellenőrzés és eredetiségvizsgálat, forgalomban tartás és forgalmazási korlátozás, műszaki állapotra vonatkozó adatok, futásteljesítmény adatok, biztosítás és kártörténet
  4. Előfordulhat, hogy a jármű bizonyos adatairól nem szolgáltatható adat. Ebben az esetben szedjük ki a vonatkozó pipát és ismét indítsuk el a keresést.
  5. A gépjármú adatainak megjelenítésekor  műszaki és eredetvizsgálat során készült fotókat is megtekinthetjük,  a tulajdonos vagy tulajdonosok adatairól azonban nem kapunk információt.
  6. A lekérdezés során kilistázott adatokat le is tölthetjük a ‘letöltés’ gombra kattintva, amit a saját számítógépünkre is lementhetünk.
Gépjármű adat lekérdezés online

Gépjármű adat lekérdezés online