E-matrica belépés, E-matrica bejelentkezés

Az e-matrica a 2013-ban bevezetésre került e-útdíjfizetési rendszer részeként indult online szolgáltatás a 3.5 t összsúlynál nem nehezebb gépjárművek tulajdonosai számára (személygépkocsi, motor, busz, kisteherautó, utánfutó). Az e-matricát a díjköteles útszakaszra felhajtás előtt érdemes megvásárolni, visszamenőleges hatállyal nem lehet megváltani az úthasználati jogosultságot. Az alábbiakban az E-matrica belépés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre. Fontos tudni, hogy csak a nemzetiutdij.hu weboldalán lehet pluszköltségek nélkül E-matricát vásárolni.

E-matrica belépés, E-matrica bejelentkezés asztali számítógépen

  1. A belépési folyamat megkezdéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://nemzetiutdij.hu webcímet.
  2. Miután megnyitottuk a weboldalt, kattintsunk az oldal jobb felső részén található ‘Belépés’ gombra, vagy az oldal középső részén elhelyezkedő ‘Belépés az E-matrica fiókomba’ gombra.
  3. Fogadjuk el a sütihasználati (cookies) feltételeket a belépési oldalon, majd írjuk be a regisztráció során megadott e-mail címünket és jelszavunkat.
  4. Kattintsunk a ‘Belépés’ gombra.
  5. Amennyiben helyesen adtuk meg belépési adatainkat, a rendszer automatikusan beléptet az E-matrica regisztrált felhasználók számára elérhető felületére.

A bejelentkezés megkezdése az E-matrica megvásárlásához

E-matrica vásárlás online, belépés az online felületre.

E-matrica belépés mobiltelefonon, táblagépen

Az E-matrica megvásárlásához kényelmi díj nélkül használjuk a https://ematrica.nemzetiutdij.hu weboldalát mobiltelefonunkon vagy tabletünkön. Az oldal kialakításának közönhetően bármilyen kijelzőmérethez rugalmasan igazodik, így könnyen elvégezhetjük a belépési folyamatot a fenti linkre kattintva.

Elfelejtett jelszó, belépési problémák

  1. A belépéshez szükséges jelszó pótlásához nyissuk meg a https://ematrica.nemzetiutdij.hu weboldalát.
  2. A jelszóbeíró mező alatt kattintsunk az ‘Elfelejtettem a jelszavam’ linkre.
  3. Az oldal megnyitása után írjuk be a regisztráció során megadott e-mail címünket.
  4. Kattintsunk az ‘E-mail küldése’ gombra.
  5. A rendszer automatikus üzenetet küld a megadott e-mail címre az új jelszó beállításával kapcsolatban.

Új jelszó igénylése az E-matrica belépéskor

E-matrica belépés, elfelejtett jelszó

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: nemzetiutdij.hu, ematrica.nemzetiutdij.hu