Google Passkey, belépés jelszó nélkül

Google Passkey beállítás


A Google jelszómentes belépési lehetősége (Google Passkey) hamarosan az alapértelmezett belépési móddá válik a Google valamennyi felhasználója számára. A Google egy évtizede tűzte ki célul azt a törekvést, hogy a jelszavak használatánál egyszerűbb és biztonságosabb módot kínáljon a felhasználói fiókba történő bejelentkezéshez. A Google Passkey a jelszavak könnyebben használható és biztonságosabb alternatívája. Segítségével csupán ujjlenyomatunkkal, arcképünkkel vagy képernyőzárunk megadásával is be tud jelentkezni.

A jelszó alapú hitelesítés a belépés legelterjedtebb módja jelenleg a digitális rendszerekben, azonban ez a belépési mód számos biztonsági problémát felvet, a hackerek számára könnyem kitalálhatóak vagy akár ellophatóak. Emellett a felhasználók jellemzően gyakran ugyanazokat a jelszavakat használják több fiókban is, így a támadók könnyebben tudják átvenni egy csapásra számos online szolgáltatás felett az ellenőrzést. A Google Passkey-t kifejezetten ezeknek a problémáknak a megoldására és az adathalász támadások kockázatának drámai csökkentésére tervezték, mivel ehelyett egy olyan sémára hagyatkoznak, amely kezeli az eszközein tárolt kriptográfiai kulcsokat fiókhitelesítés céljából.

A Google Passkey aktiválásához a Google külön segédoldalt hozott létre, ezen a linken kezdhetjük meg a szolgáltatás használatához szükséges módosítások beállítását.

Fotó forrása: Google.com