Heteken belül milliószámra törli a Google az inaktív fiókokat

Miliószámra törlik a Google fiókokat decemberben

Milliókat érint a Gmail-fiókok decemberi törlése, mivel a Google megváltoztatja a szabályait az inaktív felhasználókra vonatkozóan. Három hét múlva minden olyan Gmail-fiók törlésre kerül, amelyet több mint két éve nem használtak az amerikai informatikai óriásvállalat közleménye szerint. A törlés a Google Drive, a Docs, a Naptár, a Meet és a Google Fotók fiókokra is vonatkoznak, azok összes tartalmával együtt. A törlésre kerülő fiókok tulajdonosai automatikus értesítést kapnak az eltávolítás előtt. A törlési folyamat azokkal a fiókokkal kezdődik, amelyeket létrehoztak, majd soha nem használtak újra.

Hogyan kerülhető el a Google-fiók törlése?

A Google-fiók aktív státuszban tartáshoz mindössze annyi szükséges, hogy kétévente bejelentkezzünk a fiókba. Az olyan tevékenységek, mint az e-mail olvasása, egy YouTube-videó megtekintése vagy a Google-keresés bejelentkezett felhasználóként elegendó a törlés elkerüléséhez.

Ha képeket tárolunk a Google Photos fiókban, külön be kell jelentkeznünk a szolgáltatásba annak érdekében, hogy elkerüljük a képek végleges törlését. Azok a felhasználók, akik előfizetéseiket a Gmail-fiókjukon keresztül tartják fenn, szintén aktívnak számítanak.A YouTube-ra feltöltött videókkal rendelkező fiókok is megmaradnak, illetve a változás nem érinti a vállalati vagy iskolai fiókokat sem.

A Google lehetőséget adataink biztonsági mentésére, a Google Takeout használatával egyzserűen letölthetjük azokat, valamint megtervezhetjük az Inaktívfiók-kezelővel, hogy mi történjen az adatainkkal meghatározott idejű inaktivitás esetén.

Fotó forrása: pexels.com