Műtéti várólista lekérdezés, kórházi várólista lekérdezés

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által vezetett országos online várólista-nyilvántartás a kiemelt műtétekre vonatkozóan nyújt tájékoztatást arról, hogy az egyes kórházakban hány beteg vár műtéti ellátásra, illetve milyen várakozási idővel kell az egyes műtéti beavatkozásoknál számolni. Az alábbiakban a műtéti várólista lekérdezés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.

Műtéti várólista lekérdezés asztali számítógépen

  1. Az országos műtéti várólista megnyitásához kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://jogviszony.neak.gov.hu/varolista_pub/ webcímet és nyissuk meg az oldalt az ‘Enter’ billentyű megnyomásával.
  2. Miután megnyitottuk a weboldalt, annak bal oldalán kattintsunk az ‘időpont lekérdezése esetazonosítóval’ blokk alján a ‘Tovább’ gombra a képernyő bal oldalán.
  3.  A lekérdezéshez adjuk meg publikus esetazonosítónkat, amelyet a kezelőorvos az ambuláns lapon rögzített, és kattintsunk a ‘Lekérdezés’ gombra.

Műtéti várólista lekérés online

Műtéti várólista lekérdezés, kórházi várólista lekérdezés

Kórházi várólista lekérdezés mobileszközökön

A kórházi várólisták aktuális állapotának lekérdezése mobiltelefonon a fent ismertetett módon lehetséges, jelenleg külön mobil applikáció nem áll rendelkezésre a műtéti várólista lekérdezés elvégzésére. Az ntk várólista oldalának kialakítása mobiltelefonon és tableten is felhasználóbarát módon teszi lehetővé a műtéti várólisták megjelenítését.


Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: jogviszony.neak.gov.hu