EESZT lelet lekérdezés belépés

Hirdetés

Az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) adatbázisában online hozzáférhető formában elérhetőek az EESZT-hez csatlakozott egészségügyi intézmények által feltöltött egészségügyi adataink 2017. november 1-től kezdődően. Az EESZT lelet lekérdezés csak Ügyfélkapu regisztráció után hozzáférhető.

EESZT lelet lekérdezés asztali számítógépen

 1. Az EESZT lelet lekérdezéshez nyissuk meg böngészőnkben az EESZT nyitó oldalát (https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal), vagy klikkeljünk erre a linkre!
 2. Az EESZT Lakossági Portál oldalon a  jobb felső sarokban kattintsunk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
 3. A bejelentkezés  az Ügyfélkapun keresztül történik, így ügyfélkapus belépési adataikat (felhasználó név, jelszó) kell megadnunk. Az Ügyfélkapura történő regisztráció módjáról itt olvashatunk.
 4. Első bejelentkezéskor meg kell adnunk a TAJ-számunkat. A TAJ-szám beírása után kattintsunk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
 5. A sikeres azonosítás után az EESZT kezdőoldalára jutunk. Első lépésben vigyük a kurzort az ‘Ellátások‘ menüpontra (fenti sor, balról a harmadik opció), majd a legördülő menüből válasszuk ki az  ‘Egészségügyi és betegdokumentumok‘ almenüpontot.
 6. Az összes feltöltött betegdokumentumunk (vizsgálati eredmények, ambuláns lapok, zárójelentések) között  időintervallum és  dokumentumtípus szerint kereshetünk.

Egészségügyi és betegdokumentumok – leletek megtekintése, letöltése

EESZT lelet lekérdezés belépés

Lelet lekérdezés mobileszközökön, belépés a lelet lekérdezéshez

Ha mobiltelefonról szeretnénk megtekinteni az egészségügyi rendszerbe feltöltött adataidat, akkor a mobil  böngészőben megnyitva az EESZT weboldalát a mobil menü ikonjára kattintva indítható a fent részletezett bejelentkezési folyamat. Másik lehetőség az EgészségAblak alkalmazás letöltése, amely elérhető a Google Play vagy az Apple Store oldalairól.

 1. Töltsük le az EgészségAblak alkalmazást és telepítsük mobileszközünkre, majd nyissuk meg.
 2. Fogadjuk el az Adatkezelési tájékoztatót és a Felhasználási feltételeket, és nyomjunk a ‘Tovább’ gombra.
 3. A megjelenő kezdőoldalon nyomjunk az ‘Ügyfélkapu’ gombra a belépéshez, és válasszunk a belépési módok közül.
 4. Adjuk meg ügyfélkapus belépési adatainkat, majd jelentkezzünk be az alkalmazásba.
 5. Állítsuk be az egyszerűsített belépést az applikációban a megjelenő oldalon a ‘Beállítom’ gombra kattintva. Így kihagyható az ügyfélkapus azonositás a következő belépés folyamán.
 6. A menüből válasszuk a ‘Dokumentumok’ menüpontot, majd a megjelenő oldalon a ‘Szűrők szerkesztése‘ gombra nyomva válasszuk ki a dokumentum, lelet típusát  a letöltéshez.

EgészségAblak belépés Ügyfélkapu azonosítással a lelet lekérdezéshez
EgészségAblak belépés mobileszközökön

Elfelejtett jelszó – új jelszó kérése a lelet lekérdezéshez

 1. Amennyiben elfelejtettük az EESZT belépéshez szükséges ügyfélkapus jelszavunkat, nyissuk meg a https://ugyfelkapu.gov.hu oldalt, és kattintsunk az ‘Elfelejtett jelszó‘ linkre.
 2. Itt adjuk meg felhasználónevünket és az Ügyfélkapu regisztrációhoz használt e-mail címünket. (Felhasználónevünket a regisztrációs eljáráskor nyomtatott nyugtán találjuk.  Ha nem találjuk a nyugtát, a Közigazgatási Ügyfélvonal munkatársait hívjuk a 1818-as telefonszámon.)
 3. Adataink beírását követően kattintsunk az ‘Új kód kérése‘ gombra.
 4. A rendszer az általunk megadott email címre küld egy kódot, ami a kiküldéstől számított 3 napon belül használható fel. Az aktiváló e-mailben található linkre kattintva nyissuk meg az ‘Aktiválás‘ űrlapot. Itt adjuk meg a felhasználónevünket, majd válasszunk egy új, megfelelő erősségű jelszót. (Az utolsó öt alkalommal használt jelszó nem adható meg ismét új jelszóként.) Szükség esetén az ‘Új jelszó generálása’ link segítségével is készíthetünk megfelelő erősségű jelszót.
 5. Az adatok beírását követően kattintsunk az ‘Elküld‘ gombra.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: apps.apple.com