EESZT belépési útmutató

Hirdetés

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, avagy rövidebb nevén az EESZT a lakossági felhasználók és az orvosok számára létrehozott online adatbázis egészségügyi adatok tárolására. Az EESZT felületére történő bejelentkezés szükséges ahhoz, hogy az interneten hozzáférjünk többek között kórházi leleteinkhez, laboreredményeinkhez. Az alábbiakban az EESZT belépés folyamatáról szóló tájékoztatónk olvasható lépésről lépésre.


A tartalomból


EESZT belépési útmutató

 1. Az EESZT belépés megkezdéséhez klikkeljünk erre a linkre , vagy nyissuk meg böngészőnkben az EESZT nyitó oldalát  https://www.eeszt.gov.hu linket beírva böngészőnk címsorába.
 2. Az EESZT kezdőoldalának betöltése után válasszuk a ‘Lakossági portál’ gombot az oldal bal felső részén, és kattintsunk rá.
 3. Az EESZT oldalának betöltése után fogadjuk el a süti szabályzatot (cookies) , majd az oldal jobb felső sarkában klikkeljünk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
 4. A ‘Bejelentkezés’ gombra kattintás után a rendszer elkéri ügyfélkapus belépési adatainkat. Az Ügyfélkapu belépéshez Ügyfélkapu regisztráció szükséges, a regisztráció módjáról itt írunk bővebben.
 5. Az Ügyfélkapu azonosítást követően az EESZT felülete első bejelentkezéskor elkéri TAJ-számunkat. A TAJ-szám begépelése után ismét kattintsunk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
 6. Ha sikeresen adtunk meg adatainkat, a bejelentkezés után az EESZT kezdőoldalára jutunk, ahol aktuális információkat találunk a portál használatáról. Az EESZT felületén ezek után megtekinthetjük az online térben tárolt egészségügyi adatainkat.

Belépés az EESZT felületére

EESZT belépés, laboreredmények és kórházi leletek lekérdezése


TAJ-szám megadása az EESZT bejelentkezési oldalán

TAJ-szám megadása, EESZT belépés

 


Bejelentkezés mobiltelefonon, tableten

Az EESZT egyes funkcióit, mint a koronavírus elleni védettség igazolását, vagy az eReceptek megtekintését mobiltelefonról a legegyszerűbben az EgészségAblak alkalmazás letöltésével érhetjük el. Az applikációt a Google Play vagy az Apple Store oldaláról felületeiről tölthetjük le.

 1. Töltsük le az EgészségAblak alkalmazást a a Google Play vagy az Apple Store oldaláról, majd nyissuk meg mobileszközünkön.
 2. Ha első alkalommal nyitjuk meg az alkalmazást, fogadjuk el az Általános Felhasználási Feltételeket és az Adatkezelési Tájékoztatót, majd nyomjunk a ‘Tovább’ gombra.
 3. A belépési oldalon nyomjuk meg az ‘Ügyfélkapu’ gombot, majd válasszuk ki az Ügyfélkapu belépés módját (Ügyfélkapu azonosítás, Ügyfélkapu plusz, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás)
 4. Az Ügyfélkapu belépéshez adjuk meg az azonosításhoz szükséges adatainkat.
 5. Az első bejelentkezés folyamán adjuk meg TAJ-számunkat.
 6. A belépési folyamat során beállíthatjuk az egyszerűsített belépést a TAJ-szám megadása után. Az egyszerűsített belépésről itt írunk bővebben.
 7. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépéshez szükséges információkat, a rendszer automatikusan beléptet a regisztrált felhasználók számára elérhető felületre.

EESZT bejelentkezés Ügyfélkapu azonosítás nélkül

Magánszemélyek esetében a Lakossági Portálra történő belépés kizárólag csak Ügyfélkapu hozzáféréssel lehetséges.  Ügyfélkapu regisztrációért a lakóhelyünkhöz legközelebbi Kormányablakot érdemes felkeresni. Az Ügyfélkapu regisztráció menetéről szóló ismertetőnk itt olvasható!

Elfelejtett jelszó, bejelentkezési problémák

Az EESZT belépés megkezdéséhez az Ügyfélkapu felületéhez szükséges belépési adatokra lesz szükségünk.

 1. Ha ügyfélkapus jelszavunkat elfelejtettük, a https://ugyfelkapu.gov.hu oldalon, az ‘Elfelejtett jelszó‘ linkre kattintva kérhetünk új kódot felhasználónevünk és az Ügyfélkapu regisztrációhoz használt e-mail címünk megadásával. Az adatok beírását követően kattintsunk az ‘Új kód kérése’ gombra. Felhasználónevünket a regisztrációs eljáráskor nyomtatott nyugtán találjuk.  Ha nem találjuk a nyugtát, a Közigazgatási Ügyfélvonal munkatársait hívjuk a 1818-as telefonszámon.
 2. Az e-mailben kiküldött kódot a kiküldéstől számított 3 napon belül fel kell használni. Az aktiváló e-mailben található linkre kattintva a megjelenő ‘Aktiválás’ űrlapon adjuk meg a felhasználónevünket, valamint egy megfelelő erősségű jelszót. A ‘Jelszó láthatóvá tétele’ ikonra kattintva megjeleníthetjük és ellenőrizhetjük a beírt új jelszót. Szükség esetén az ‘Új jelszó generálása’ link segítségével is készíthetünk megfelelő erősségű jelszót. Az utolsó öt alkalommal használt jelszó nem adható meg új jelszóként.
 3. Az adatok beírását követően kattintsunk az ‘Elküld‘ gombra.

Fotó forrása: eeszt.gov.hu