eSZJA belépés 2024, eSZJA bejelentkezés

Az eSZJA a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére (vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazók) létrehozott online adóbevallást segítő felület. A NAV évről évre elkészíti a személyijövedelemadó-bevallási tervezetet, ami KAÜ-azonosítás (ügyfélkapus, e-személyi igazolvánnyal történő vagy telefonos azonosítás) után március közepétől elérhető az eSZJA oldalán.
A 2024. évi személyi jövedelemadó bevallás benyújtási határideje 2024. május 21. A NAV részletes tájékoztatója az eSZJA használatával kapcsolatban elérhető itt. Az alábbiakban az eSZJA belépés folyamatát ismertetjük lépésről lépésre.

eSZJA belépés 2024 asztali számítógépen

  1. Az eSZJA weboldalának megnyitásához és a belépés megkezdéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://eszja.nav.gov.hu webcímet és nyomjuk meg az ‘Enter’ billentyűt.
  2. Kattintsunk a ‘Belépés’ gombra, amelyet a megnyíló felület jobb oldalának középső részén találunk.
  3. A kattintás után a  rendszer a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) belépési oldalára irányít minket, ahol elvégezhetjük a belépéshez szükséges azonosítást. A bejelentkezést elkezdhetjük Ügyfélkapu (Ügyfélkapu regisztráció után), E-személyi, Ügyfélkapu+, Telefonos és Arcképes azonosítással is.
  4. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépéshez szükséges adatainkat, a rendszer átirányít bennünket az eSZJA kezdőoldalára. Itt találjuk majd az elfogadásra váró automatikusan generált személyijövedelemadó-bevallási tervezetet.

A bejelentkezés megkezdése az eSZJA oldalán

eSZJA belépés 2023, adóbevallás tervezet beküldése online
 

E-mail cím és jelszó megadása a belépéskor

Központi Azonosítási Ügynök, belépési lehetőségek

Elfelejtett jelszó, új jelszó beállítása

Az eSZJA felületére a Központi Azonosítási Ügynök segítségével jelentkezhetünk be. Amennyiben az ‘Ügyfélkapu’ opciót választottuk a belépéshez, és  elfelejtettük jelszavunkat, klikkeljünk a belépés gomb alatti ‘Elfelejtette a jelszavát?’ linkre, és haladjunk végig az online lépéseken. A jelszó érvényességi ideje maximálisan 2 év.

eSZJA belépés mobiltelefonon, táblagépen

Az eSZJA megnyitását mobileszközökön külön applikációban nem lehetséges, mobil applikációt nem fejlesztettek az online felület használatához. A belépést a fent felsorolt lépéseket végrehajtva mobiltelefonon és táblagépen egyaránt elvégezhetjük.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: eszja.nav.gov.hu, kau.gov.hu