eSZJA belépés 2024, eSZJA bejelentkezés

Hirdetés

Az eSZJA a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére (vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazók) létrehozott online adóbevallást segítő felület. A NAV évről évre elkészíti a személyijövedelemadó-bevallási tervezetet, ami KAÜ-azonosítás (ügyfélkapus, e-személyi igazolvánnyal történő vagy telefonos azonosítás) után március közepétől elérhető az eSZJA oldalán.
Az eSzJA felületre történő belépés után lehetőség van módosítani, kiegészíteni vagy elfogadni a bevallási tervezetet.  A 2024. évi személyi jövedelemadó bevallás benyújtási határideje 2024. május 21. A NAV részletes tájékoztatója az eSZJA használatával kapcsolatban elérhető itt. Az alábbiakban az eSZJA belépés folyamatáról szóló ismertetőnk olvasható.

eSZJA belépés 2024, eSZJA bejelentkezés asztali számítógépen

  1. Az eSZJA weboldalának megnyitásához és a belépés megkezdéséhez kattintsunk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://eszja.nav.gov.hu webcímet.
  2. Kattintsunk a ‘Belépés’ gombra, amelyet a megnyíló felület jobb oldalának középső részén találunk.
  3. A kattintás után a  rendszer a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) belépési oldalára irányít minket, ahol elvégezhetjük a belépéshez szükséges azonosítást. A bejelentkezést elkezdhetjük Ügyfélkapu (Ügyfélkapu regisztráció után), E-személyi, Ügyfélkapu+, Telefonos és Arcképes azonosítással is.
  4. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépéshez szükséges adatainkat, a rendszer átirányít bennünket az eSZJA kezdőoldalára. Itt találjuk majd az elfogadásra váró automatikusan generált személyijövedelemadó-bevallási tervezetet.

A bejelentkezési folyamat megkezdése az eSZJA oldalán

eSZJA belépés 2023, adóbevallás tervezet beküldése online


E-mail cím és jelszó megadása a belépéskor

Központi Azonosítási Ügynök, belépési lehetőségek

Elfelejtett jelszó, új jelszó beállítása

Az eSZJA felületére a Központi Azonosítási Ügynök segítségével jelentkezhetünk be. Amennyiben az ‘Ügyfélkapu’ opciót választottuk a belépéshez, és  elfelejtettük jelszavunkat, klikkeljünk a belépés gomb alatti ‘Elfelejtette a jelszavát?’ linkre, és haladjunk végig az online lépéseken. A jelszó érvényességi ideje maximálisan 2 év.

eSZJA belépés mobiltelefonon, táblagépen

Az eSZJA megnyitását mobileszközökön külön applikációban nem lehetséges, mobil applikációt nem fejlesztettek az online felület használatához. A belépést a fent felsorolt lépéseket végrehajtva mobiltelefonon és táblagépen egyaránt elvégezhetjük.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: eszja.nav.gov.hu, kau.gov.hu