Gmail belépés személyi számítógépen

A Gmail.com fiók belépésről szóló tájékoztatónk az asztali számítógépről történő bejelentkezésről ad részletes leírást. Androidos mobiltelefon használatakor a belépési folyamat eltér, erről itt írunk bővebben.

Gmail belépés – hogyan jelentkezhetek be?

 1. Nyisd meg a gmail.com webhelyet a linkre kattintva vagy a címet beírva a böngészőbe. Ha még nincs Gmail fiókod, akkor elsőként létre kell hoznod egyet. A Gmail fiók létrehozásának lépéseiről itt olvashatsz!
 2. Írd  be a Google fiókodhoz tartozó e-mail címed és klikkelj a ‘Következő’ gombra.
 3. A képernyőn megjelenő ablakban írd be az e-mail címhez tartozó jelszavad és ismét klikkelj a ‘Következő’ gombra.
 4. Ha helyes adatokat adtál meg, a Gmail levelezőfelülete megnyílik.
 5. Ha az e-mail címed már ki van töltve a 2. pontban említett bejelentkezési ablakban de egy másik fiókba szeretnél bejelentkezni, akkor kattints a ‘Másik fiók használata’ lehetőségre a bejelentkezéskor és add meg az e-mai címhez a google fiók regisztrációjakor választott jelszavadat. Végezetül klikkelj a a ‘Következő’ gombra a belépéshez.

Gmail belépésMásik fiók Gmail belépéshez

Bejelentkezési problémák megoldása a Gmail-ben

Amennyiben elfelejtettük a bejelentkezéshez szükséges adatainkat, az adat helyreállítási folyamat segítségével ismét visszanyerjük a jogot a bejelentkezéshez.

Mit tegyünk, ha elfelejtettük az e-mail címünket?

 1. Klikkeljünk a bejelentkezési ablak ‘Nem tudja az e-mail címét’ linkjére.
 2. A megnyíló oldalon adjuk meg a helyreállítási e-mail címünket vagy telefonszámunkat.
 3. Klikkeljünk a ‘Következő’ gombra és adjuk meg családi és utónevünket.
 4. A Google a fenti adatok alapján megpróbálja megtalálni e-mail címünket, amelyről helyreállítási e-mail címünkön vagy telefonszámunkon tájékoztat.

Ha elfelejtettük a jelszavunkat

 1. A bejelentkezési ablakba gépeljük be gmail-es e-mail címünket.
 2. A következő, megnyíló oldalon klikkeljünk az   ‘Elfelejtette a jelszavát?’ linkre.
 3. A megnyíló oldalon többféle lehetőség közül választhatunk:
  – Beírhatjuk a bejelentkezési ablakba a legutolsó jelszavunkat, amelyre emlékszünk, ezek után a rendszer megpróbálja a megfelelő fiókot párosítani jelszavunkhoz és sms-t küld ki.
  – A próbálkozás máshogy opcióra kattintva ellenőrző kódot is kérhetünk mobil telefonunkra. A kód arra a telefonszámra fog érkezni, amelyet a Google fiók regisztrálásakor megadtunk.

Hogyan léphetünk be gyorsabban Gmail fiókunkba?

Használjunk e-mail kliens programot

Gmail levelező fiókunkat bármilyen ingyenesen letölthető vagy fizetős e-mail kliens programban beállíthatjuk, így nem a böngészőn keresztül kell belépnünk a Gmail felületére, hanem az e-mail kliensprogram (pl. Outlook, Thunderbird, Mailbird) használatával.

Ne gépeljünk www-t a Gmail weboldal címében

A Gmail megnyitásakor a címet beírva nem szükséges a www-t használnunk, elég ha annyit írunk be hogy gmail.com. A böngésző automatikusan el fog irányítani minket a megfelelő oldalra.


Könyvjelzők használata

Gmail fiókunk kezdőoldalához, vagy akár bármelyik aloldalához a böngészőablakban aktiválhatjuk a könyvjelzőt, a későbbiekben pedig akár a könyvjelzők közül választva automatikusan be is léphetünk a felületre anélkül, hogy begépelnénk a címünket és jelszavunkat (ha be vagyunk jelentkezve).

A biztonságos Gmail használatról

A Gmail levelezőrendszer biztonságát a Google rendkívül komolyan veszi, a szolgáltatás rendelkezik a legkorszerűbb biztonsági technológiákkal az online világban. Levelezőrendszerünk biztonságának garantálásához nekünk, felhasználóknak is hozzá kell járulnunk az alábbi alapvető szabályok betartásával:

 1. Mindig erős, nehezen visszafejthető jelszót használjuk (Kis és nagybetűk, speciális karakterek használata, legalább 8 karakter hosszúságú jelszó).
 2. Tároljuk jelszavainkat biztonságos, mások számára nem hozzáférhető helyen.
 3. Használjuk vírusirtó szoftvert számítógépünkön.
 4. Ne használjuk Google fiókunkhoz tartozó jelszavunkat más felületen az online regisztráció során.

További népszerű levelező programok