Gmail belépés, Gmail bejelentkezés a fiókba

A Gmail hazánk legnépszerűbb online levelezési rendszere, amely 15 GB ingyenes tárhelyet biztosít felhasználók számára a Google Drive és a Google Photos szolgáltatásokkal együtt. Az ingyenesen használható Gmail privát és biztonságos formában biztosít kommunikációs csatornát a felhasználók számára. Az alábbiakban a Gmail belépés online folyamatáról szóló ismertetőnk olvasható részletesen.


Tartalomjegyzék

Belépés a Gmail felületére asztali számítógépen

 1. A Gmail kezdőoldalát nyissuk meg erre a linkre kattintva, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://gmail.com webcímet és nyomjuk meg az ‘Enter’ billentyűt.
 2. Miután megnyitottuk a Gmail levelezőrendszer főoldalát, fogadjuk el az oldal alján megjelenő sütiszabályzatot (cookies), majd az oldal tetején található menüsorban kattintsunk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
 3. Írjuk be a Google fiókunk regisztrációja során beállított e-mail címünket és klikkeljünk a ‘Következő‘ gombra.
 4. A képernyőn megjelenő ablakban írjuk be az e-mail címhez tartozó jelszavat és ismét klikkeljünk a ‘Következő‘ gombra.
 5. Amennyiben kétfaktoros azonosítást állítottunk be a belépéshez, végezzük el a hitelesítést a választott hitelesítés eljárásnak megfelelően.
 6. Ha helyesen adtuk meg belépési adatainkat, a Gmail levelezőfelülete megnyílik.
 7. Ha az e-mail címet már kitöltöttük a 2. pontban említett bejelentkezési ablakban, de egy másik fiókba szeretnénk bejelentkezni, akkor kattintsunk a  ‘ Másik fiók használata’ lehetőségre a bejelentkezéskor és adjuk meg az e-mai címhez a Google fiók regisztrációjakor választott jelszavunkat. Végezetül klikkeljünk a ‘Következő‘ gombra a belépéshez, és fejezzük be a bejelentkezést a másik fiókhoz tartozó belépési adatokat megadva.

vissza az oldal tetejére


Belépés mobileszközökön

 1. Amennyiben nincs még telepítve mobileszközünkön a Gmail applikációja, töltsük le a Google Play vagy az Apple Play felületeiről és telepítsük mobiltelefonunkra, tabletünkre.
 2. Indítsuk el az alkalmazást, majd a megjelenő kezdőoldalon nyomjunk az ‘e-mail cím hozzáadása‘ linkre.
 3. Az e-mail szolgáltatások közül válasszuk ki a Google-t.
 4. Adjuk meg e-mail címünket vagy telefonszámunkat, majd nyomjunk a ‘Következő‘ gombra.
 5. Adjuk meg a fiókhoz tartozó jelszavunkat.

Bejelentkezés a Gmail főoldalán


A Gmail megújult bejelentkezési ablaka


Bejelentkezési problémák a Gmail fióknál

Amennyiben elfelejtettük a bejelentkezéshez szükséges adatainkat, az adat helyreállítási folyamat segítségével ismét visszanyerjük a jogot a bejelentkezéshez. Az alábbiakban ezekről írunk részletesen.

Elfelejtett e-mail cím

 1. Klikkeljünk a bejelentkezési ablak ‘Nem tudja az e-mail címét‘ linkjére.
 2. A megnyíló oldalon adjuk meg a helyreállítási e-mail címünket vagy telefonszámunkat.
 3. Klikkeljünk a ‘Következő‘ gombra és adjuk meg családi és utónevünket.
 4. A Google a fenti adatok alapján megpróbálja megtalálni e-mail címünket, amelyről helyreállítási e-mail címünkön vagy telefonszámunkon tájékoztat.

E-mail cím megkeresése


Jelszó módosítása

 1. A bejelentkezési ablakba gépeljük be Gmail-es e-mail címünket.
 2. A következő, megnyíló oldalon klikkeljünk az  ‘Elfelejtette a jelszavát?’ linkre.
 3. A megnyíló oldalon többféle lehetőség közül választhatunk:
  – Beírhatjuk a bejelentkezési ablakba a legutolsó jelszavunkat, amelyre emlékszünk, ezek után a rendszer megpróbálja a megfelelő fiókot párosítani jelszavunkhoz és sms-t küld ki.
  – A próbálkozás máshogy opcióra kattintva ellenőrző kódot is kérhetünk mobil telefonunkra. A kód arra a telefonszámra fog érkezni, amelyet a Google fiók regisztrálásakor megadtunk.

Gyors belépési módok a Gmail fiókba

Használjunk e-mail kliens programot

Gmail levelező fiókunkat bármilyen ingyenesen letölthető vagy fizetős e-mail kliens programban beállíthatjuk, így nem a böngészőn keresztül kell belépnünk a Gmail felületére, hanem az e-mail kliensprogram (pl. Outlook, Thunderbird, Mailbird) használatával.

Ne gépeljünk www-t a Gmail weboldal címében

A Gmail megnyitásakor a címet beírva nem szükséges a www-t használnunk, elég ha annyit írunk be hogy gmail.com. A böngésző automatikusan el fog irányítani minket a megfelelő oldalra.

Könyvjelzők használata

Gmail fiókunk kezdőoldalához, vagy akár bármelyik aloldalához a böngészőablakban aktiválhatjuk a könyvjelzőt, a későbbiekben pedig akár a könyvjelzők közül választva automatikusan be is léphetünk a felületre anélkül, hogy begépelnénk a címünket és jelszavunkat (ha be vagyunk jelentkezve).

Belépés másik e-mail címmel

Gmail fiók regisztrációjakor a rendszer automatikusan létrehozza számunkra a Gmail-es e-mail fiókunkat, azonban van rá mód, hogy egy másik, tetszőlegesen megadott e-mail-címet használjunk a bejelentkezéshez.

A másodlagos e-mail-címre vonatkozó elvárások

 • Nem használhatunk másik Gmail-címet másodlagos e-mail címként.
 • Nem használhatunk olyan másik e-mail-címet, amely már össze van kapcsolva másik Google-fiókkal.
 • Google-fiókunk jelszavát kell használnunk, amikor a másodlagos e-mail-címmel jelentkezünk be.

Másodlagos e-mail-cím hozzáadása fiókunkhoz

 1. Lépjünk be Google fiókunkba a myaccount.google.com címen.
 2. Válasszuk ki a ‘Személyes adatok’ menüpontot a képernyő bal oldalán.
 3. A megnyíló középső tartalmi boxban válasszuk ki a ‘Kapcsolattartási adatok‘ boxban az ‘E-mail‘ sornál található nyílra kattintva a ‘Speciális‘ opciót.
 4. Klikkeljünk a ‘Másodlagos e-mail cím megadása‘ opciót.
 5. A rendszer kiléptet minket a Gmail fiókunkból, majd bejelentkezés után adjuk meg a másodlagos e-mail címünket és klikkeljünk a ‘Hozzáadás‘ gombra.
 6. A rendszer egy automatikus üzenetet fog küldeni a másodlagos e-mail címünkre. Kattintsunk az e-mailben található az aktiváló linkre.
 7. Klikkeljünk az aktiváló linkre.

A ‘Személyes adatok’ menüpont a Google fiókban

Személyes adatok módosítása a Google fiókon

A biztonságos Gmail használatról

A Gmail levelezőrendszer biztonságát a Google rendkívül komolyan veszi, a szolgáltatás rendelkezik a legkorszerűbb biztonsági technológiákkal az online világban. Levelezőrendszerünk biztonságának garantálásához nekünk, felhasználóknak is hozzá kell járulnunk az alábbi alapvető szabályok betartásával:

 1. Mindig erős, nehezen visszafejthető jelszót használjuk (Kis és nagybetűk, speciális karakterek használata, legalább 8 karakter hosszúságú jelszó).
 2. Tároljuk jelszavainkat biztonságos, mások számára nem hozzáférhető helyen.
 3. Használjuk vírusirtó szoftvert számítógépünkön.
 4. Ne használjuk Google fiókunkhoz tartozó jelszavunkat más felületen az online regisztráció során.

A kétlépcsős azonosításról

A kétfaktoros (2FA), vagy másnéven a kétlépcsős hitelesítés lényege, hogy a felhasználónak bejelentkezéskor a jelszaván kívül egy másik azonosítót is meg kell adnia, amellyel csak ő rendelkezhet. A Google által kínált 2FA módszer többek között lehet egy sms-ben küldött kód,  hanghívás, vagy a Google mobilalkalmazásában megadott kód.

 • Nyissuk meg Google fiókunkat a https://myaccount.google.com/security címre kattintva.
 • A képernyő bal oldalán megjelenő menüsávból válasszuk ki a ‘Biztonság‘ menüpontot.
 • Kattintsunk az oldal középső részén a ‘Kétlépcsős azonosítás‘ opcióra, és végezzük el a beállítást.

A kétlépcsős azonosítás bekapcsolása

Kétlépcsős azonosítás bekapcsolása Gmail fiókhoz, fokozott biztonság a bejelentkezéshez

Jelszómentes bejelentkezés

Gmail fiókunkba a Google Passkey (azonosítókulcs) szolgáltatás használatával jelszó megadása nélkül, kényelmesen, gyorsan és nem utolsó sorban biztonságosan jelentkezhetünk be. A belépéshez mobileszközünk, laptopunk arcfelismerő, ujjlenyomat leolvasó vagy képernyőfeloldó (PIN) szolgáltatását használhatjuk. A Google Passkey beállítás részletes ismertetője erre a linkre kattintva olvasható.

Kapcsolódó oldalak

Fotó forrása: google.com, accounts.google.com, google.com