Etikus hackereket keres a ChatGPT fejlesztőcége

Etikus hacker programot indított a ChatGPT

Az OpenAI 2023. április 11-én indította el  kezdeményezését, amelynek keretében akár 20 000 dollárt is kínál etikus hackereknek a biztonsági hibák felfedezéséért. Az OpenAI bejelentésében elismerte, hogy annak ellenére, hogy jelentős összegeket invesztált a kutatásokba és a fejlesztésbe azért, hogy az AI rendszerei biztonságosak és védettek legyenek, mégis előfordulhatnak sebezhetőségek és hibák.

Az etikus hackerek jutalma 200 USD-től akár 20 000 amerikai dollárig terjedhetnek a feltárt biztonsági kockázatokért. Fontos kitétel, hogy a hackerek nem jogosultak az általuk talált sebezhetőségekről szóló információk közzétételére. A projekt a hagyományos szoftverproblémákra vonatkozik, nem pedig az AI-modellek problémáira.

A BlackBerry által végzett legutóbbi kutatás szerint a kiberbiztonsági szakértők 51%-a úgy véli, hogy ChatGPT-t az elkövetkező évben sikeresen fogják az online bűnözők támadásra használni. A legnagyobb biztonsági aggodalmak közé tartozik, hogy a nagy nyelvi modellt elméletileg rosszindulatú kódok írására, vagy akár a közösségi médiában futtatott adathalász támadások megtervezéséhez is felhasználhatják.

A cikk megjelenésének idején már 29 biztonsági rés szerepel a beazonosított hibák listájában. Ha Te is szeretnél rész venni az online sebezhetőségek feltárásában, csatlakozz a programhoz erre a linkre kattintva!

forrás: infosecurity-magazine.com

Kapcsolódó oldalak