Címke szerinti találatok: hacker

Így használhatjuk biztonságosan a nyílt WiFi-hálózatot

Köztereken, forgalmas közlekedési csomópontoknál, hotelekben és éttermekben, várótermekben vagyis szinte mindenhol találkozunk az ingyenes WiFi csábító ajánlatával.  Ezeknek a hálózatoknak a használata azonban komoly biztonsági kockázatot jelent.  Mobileszközeinken tárolt adataink védelme érdekében érdemes jónéhány elővigyázatossági lépést megtennünk, amelyekkel biztosíthatjuk személyes adataink védelmét. Mi is a probléma tulajdonképpen a nyílt WiFi-hálózatokkal? Nagyon röviden annyi, hogy a… Tovább olvasom »

Negyvenmillió dolláros rekord váltságdíjat fizettek adatokért az USA-ban

Hivatalosan meg nem erősített forrásokból származó információk szerint március végén a történelem eddigi legnagyobb váltságdíjat, kereken 40 millió USA dollárt (kb. 14.5 Mrd HUF) fizette ki az amerikai CNA biztosítótársaság. A Phoenix Locker elnevezésű zsarolóvírus segítségével a támadók titkosították a biztosítótársaság szerverein tárolt adatokat, ellehetetlenítve ezzel a cég munkáját. A CNA közlés szerint a hackertámadás… Tovább olvasom »

377 000 magyar Facebook felhasználó adatai lettek nyilvánosak, a tiéd köztük van?

A Facebook a napokban ismét súlyos adatszivárogtatási ügybe keveredett. 533 millió felhasználó személyes adatai ( telefonszám, Facebook ID, teljes név, tartózkodási hely, születési idő, esetenként e-mail cím) kerültek nyilvánosságra egy online fórumon, melyek ingyenesen bárki számára hozzáférhetőek voltak. A személyes adatok egy 2019-ben azonosított programozási hibát kihasználva kerülhettek ki a Facebook zárt adatbázisából, bár ezt… Tovább olvasom »

Minden eddiginél nagyobb lopott e-mail cím és jelszó gyűjtemény került ki az internetre

A közelmúltban egy hacker fórumon kínálták megvételre a világ eddigi legnagyobb lopott e-mail cím és jelszó gyűjteményét. A 3,2 milliárd rekordot tartalmazó adatbázis nem tartalmaz újabb adatlopásból származó indormációkat, a most letölthetővé vált állományt az elmúlt évek nagy adatlopási ügyeiben napvilágra került e-mail címek és a hozzájuk tartozó jelszavak alkotják. Érdemes rákeresnünk saját e-mail címünkre… Tovább olvasom »