Címke szerinti találatok: hack

Feltörték az e-mail fiókunkat? Itt leellenőrizhetjük!

Az online világ hírei között évről-évre gyakrabban bukkannak fel adatlopásról szóló tudósítások. Sok esetben a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező portálok sem tudják megállítani a hackereket, akik így hozzájutva az e-mail címünkhöz, felhasználói nevünkhöz, jelszavunkhoz és egyéb személyes adatunkhoz anyagi vagy akár erkölcsi kárt is okozhatnak számunkra. Hogyan ellenőrizzük, hogy a hackerek áldozataivá vált-e e-mail címünk?… Tovább olvasom »

Mit tegyünk, ha feltörték Google fiókunkat?

A Google szolgáltatásai az interneten elérhető online szolgáltatások legnépszerűbbjei, hogy csak példaként említsük a Gmailt, melynek legfrissebb adatok szerint felhasználói tábora már meghaladta 1,5 milliárd főt. A rendkívüli népszerűség ára, hogy a hackerek kiemelt célpontjaivá váltak a Google termékei, illetve a használatukhoz szükséges Google fiók belépési adatainak megszerzése. De mit tehetünk, ha illetéktelenek használják Google… Tovább olvasom »

A Facebook 30 millió felhasználó adatait nem tudta megvédeni

A szeptemberi Facebook-hack bejelentés még 50 millió felhasználói fiók feltöréséről szólt, majd a cég helyesbítette a számokat és októberben végül 30 millió felhasználó adatainak illetéktelen kezekbe kerülését ismerte be. A megszerzett fiók belépési adatokkal bejelentkezve a hackerek 14 millió felhasználó esetében részletes adatokhoz jutottak, amely tartalmazta a következőket: név, születési idő, munkahely, keresési előzmények a… Tovább olvasom »

Az UBER-t is meghekkelték, 57 millió felhasználói adatait lopták el

Pontos részleteket nem közölt a tavaly októberben történt az adatlopásról az UBER, annyi azonban bizonyos hogy 57 millió felhasználó e-mail címét és jelszavát – köztük valószínűleg magyar felhasználók adatait is –  valamint jogosítványokra vonatkozó információkat szereztek meg illetéktelenek. Az UBER állítása szerint a több, mint egy éve történt és azóta titkolt eset kapcsán felhasználói bankkártya… Tovább olvasom »