Az UBER-t is meghekkelték, 57 millió felhasználói adatait lopták el

Hirdetés

UBER adatlopás - 57 millió felhasználó adatait szerezték meg

Pontos részleteket nem közölt a tavaly októberben történt az adatlopásról az UBER, annyi azonban bizonyos hogy 57 millió felhasználó e-mail címét és jelszavát – köztük valószínűleg magyar felhasználók adatait is –  valamint jogosítványokra vonatkozó információkat szereztek meg illetéktelenek.

Az UBER állítása szerint a több, mint egy éve történt és azóta titkolt eset kapcsán felhasználói bankkártya adatok nem kerültek ki a cég adatbázisából. A cég új vezérigazgatója szerint érthetetlen, hogy elődje miért nem tájékoztatta azonnal az érintetteket az adatlopás tényéről, holott erre jogszabály is kötelezte volna őket. Szintén megdöbbentő, hogy az UBER 100 000 USD-t fizetett a cyber bűnözőknek az ellopott adatok megsemmisítéséért.

Szerző: Kovács Szabolcs

Az UBER-t is meghekkelték, 57 millió felhasználói adatait lopták el Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.

Fotó forrása: pexels.com