Kategória szerinti lista: Egyéb

Feltörték az e-mail fiókunkat? Itt leellenőrizhetjük!

Az online világ hírei között évről-évre gyakrabban bukkannak fel adatlopásról szóló tudósítások. Sok esetben a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező portálok sem tudják megállítani a hackereket, akik így hozzájutva az e-mail címünkhöz, felhasználói nevünkhöz, jelszavunkhoz és egyéb személyes adatunkhoz anyagi vagy akár erkölcsi kárt is okozhatnak számunkra. Hogyan ellenőrizzük, hogy a hackerek áldozataivá vált-e e-mail címünk?… Tovább olvasom »

Az UBER-t is meghekkelték, 57 millió felhasználói adatait lopták el

Pontos részleteket nem közölt a tavaly októberben történt az adatlopásról az UBER, annyi azonban bizonyos hogy 57 millió felhasználó e-mail címét és jelszavát – köztük valószínűleg magyar felhasználók adatait is –  valamint jogosítványokra vonatkozó információkat szereztek meg illetéktelenek. Az UBER állítása szerint a több, mint egy éve történt és azóta titkolt eset kapcsán felhasználói bankkártya… Tovább olvasom »

A világ leggyakrabban használt jelszavai 2017-ben

Az internetezők 50%-a a legnépszerűbb 25 jelszó közül valamelyiket biztosan használja, óriási kockázatnak kitéve ezzel személyes adatainak biztonságát. Melyek voltak 2017-ben a legnépszerűbb jelszavak világszerte? A Keeper Security több, mint 10 millió jelszót vizsgált meg, hogy választ kapjon erre a kérdésre. A 2016-ban nyilvánosságra került weboldal feltörésekből származó adatállományok vizsgálata segítségével összeállították minden idők leggyengébb… Tovább olvasom »