KAÜ belépés, KAÜ bejelentkezés

A Központi Azonosítási Ügynök, rövidítve a KAÜ a magyar állam által biztosított azonosítási szolgáltatás, amely elektronikus ügyintézési szolgáltatásokban használatos. A szolgáltatás magába foglalja az ügyfélkapus jelszavas azonosítást, valamint a Kormány által kötelezően nyújtott személyazonosításokat. Az alábbiakban a KAÜ belépés lehetőségeiről olvasható rövid ismertetőnk.

KAÜ belépés, KAÜ bejelentkezés

A KAÜ belépés a magyar állam által biztosított elektronikus ügyintézési szolgáltatásokhoz kapcsolódik, ezek közé tartozik pl. az Ügyfélkapu használata és számos egyéb online felület az állampolgári ügyintézéshez.

A KAÜ azonosítási szolgáltatásai jelenleg a következő lehetőségeket biztosítják:

  • Ügyfélkapu
  • Ügyfélkapu + (Plusz)
  • Elektronikus személyi igazolvány
  • Telefonos azonosítás
  • Arcképes azonosítás

Ügyfélkapu

A bejelentkezéshez az Ügyfélkapu-regisztráció során megadott felhasználónevet, valamint az ügyfélkapus jelszót szükséges megadni.

Ügyfélkapu + (kétfaktoros azonosítási szolgáltatás)

A kétfaktoros azonosítás esetén a bejelentkezéshez a felhasználónév és jelszó mellett egy további  jelszó megadása is szükséges.
A bejelentkezéskor az ‘Ügyfélkapu+’ gombra’ kattintva az Ügyfélkapu-regisztráció során megadott felhasználónevet, a hozzátartozó ügyfélkapus jelszót, valamint a mobileszközre telepített Hitelesítő (Authenticator) alkalmazással generált egyszer használatos és 30 másodpercenként automatikusan frissülő kódot kell megadnunk.

Elektronikus személyi igazolvány

Elektronikus személyazonosító igazolvánnyal (eSzemélyi) a számítógépéhez csatlakoztatott kártyaolvasó eszköz, a telepített eSzemélyi Kliens kártyaolvasó alkalmazás és az állandó személyazonosító igazolványhoz tartozó PIN-kód segítségével végezhető el az azonosítás.

Telefonos azonosítás

A bejelentkezéshez a ‘Telefonos azonosítás’ gombra kell kattintani, majd meg kell adni a regisztráció során kapott telefonos azonosítót, valamint a hozzá tartozó jelszót. Sajátossága abban rejlik, hogy a telefonos azonosító és a hozzá tartozó jelszó is számokból áll.
A Telefonos Azonosítás igényelhető az okmányirodákban és kormányablakokban.

Arcképes azonosítás

Videotechnológiával történő azonosítási szolgáltatás, amelyhez előzetes regisztráció szükséges. A regisztrációt érvényes, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány birtokában, annak bemutatásával elektronikusan, videokapcsolaton keresztül kezdeményezhetjük.
Az arckép-összehasonlításon alapuló folyamat ügyintézői közreműködés nélkül, automatizáltan történik.


KAÜ azonosítási lehetőségek a belépéshez

KAÜ azonosítási szolgáltatások

Kapcsolódó oldalak