EESZT belépés, EESZT bejelentkezés

Hirdetés

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, avagy rövidebb nevén az EESZT a lakosság és az orvosok számára létrehozott online adatbázis egészségügyi adatok tárolására. Az EESZT bejelentkezés szükséges ahhoz, hogy az interneten hozzáférjünk többek között kórházi leleteinkhez, laboreredményeinkhez, COVID-19 teszt eredményeinkhez. Uniós digitális Covid igazolványunkat is letölthetjük a felületen.

EESZT belépés laboreredmény, kórházi lelet lekérdezés

 1. Az EESZT belépés folyamatának elindításához nyissuk meg böngészőnkben az EESZT nyitó oldalát ( https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal), vagy klikkeljünk erre a linkre!
 2. Az EESZT oldalának betöltése után a megnyíló oldal jobb felső sarkában klikkeljünk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
 3. A ‘Bejelentkezés’ gombra kattintás után a rendszer elkéri ügyfélkapus belépési adatainkat. Ha még nem rendelkezünk Ügyfélkapu regisztrációval, akkor a regisztráció módjáról itt olvashatunk.
 4. Az Ügyfélkapu azonosítást követően az EESZT felülete elkéri TAJ-számunkat. A TAJ-szám begépelése után ismét klikkeljünk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
 5. Ha sikeresen adtunk meg adatainkat, a bejelentkezés után az EESZT kezdőoldalára jutunk, ahol aktuális információkat találunk a portál használatáról. Az EESZT felületén ezek után megtekinthetjük az online térben tárolt egészségügyi adatainkat.
 6. A laboreredmények, kórházi leletek lekérdezéséhez a sikeres bejelentkezés után az ‘Ellátások‘ menüpont ‘Egészségügyi és betegdokumentumok‘ almenüpontjára kattintva férhetünk hozzá.
 7. A COVID gyorstesztek az ‘Eseménykatalógus‘ almenüben (eredménye az „ Ápolást indokló fődiagnózis” sorban tekinthető meg).
 8. A PCR tesztek az ‘Egészségügyi és betegdokumentumok‘ almenüben találhatók.
Most nincs időd végigolvasni a leírást? Töltsd le .pdf-ben írásunkat és böngészd át később!
A.pdf letöltéséhez kattints erre a linkre!
Ha még nincs .pdf olvasód, itt elérhető az ingyenes Adobe Acrobat Reader.

 

Belépés az EESZT online felületére

EESZT belépés, laboreredmények és kórházi leletek lekérdezése

EESZT belépés, laboreredmények és kórházi leletek lekérdezése

 

TAJ-szám megadása az EESZT belépési oldalán

TAJ-szám megadása, EESZT belépés

TAJ-szám megadása, EESZT belépés

EESZT belépés Uniós digitális Covid igazolvány letöltéshez

 1. Az EESZT belépés folyamatának elindításához nyissuk meg böngészőnkben az EESZT nyitó oldalát ( https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal), vagy klikkeljünk erre a linkre!
 2. Az EESZT oldalának betöltése után a megnyíló oldal középső részén klikkeljünk az ‘Uniós digitális Covid igazolvány Lakossági Portálon keresztül‘ gombra.
 3. A ‘Bejelentkezés’ gombra kattintás után a rendszer elkéri ügyfélkapus belépési adatainkat. Ha még nem rendelkezünk Ügyfélkapu regisztrációval, akkor a regisztráció módjáról itt olvashatunk.
 4. Az Ügyfélkapu azonosítást követően az EESZT védett felületére jutunk, ahol háromféle igazolvány letöltése közül választhatunk: oltás igazolvány, teszt igazolvány, gyógyultsági igazolvány. A funkció használatával uniós digitális COVID oltási, teszt- és gyógyultsági igazolvány igényelhető, mely PDF formátumban tölthető le, és ezt követően nyomtatható.
 5. Az Uniós digitális Covid igazolvány mobilapplikáción keresztül is letölthető (Android és iOS operációs rendszerű telefonokra), ezt az opciót az EESZT lakossági portál kezdőlapján is ki tudjuk választani, vagy a Google Play, illetve az Apple Store felületéről.

Így néz ki a digitális igazolvány letöltési oldala az EESZT lakossági portálon

Uniós digitális Covid igazolvány letöltése EESZT belépéssel

Uniós digitális Covid igazolvány letöltése EESZT belépéssel

 

EESZT belépés, EESZT bejelentkezés

Uniós digitális Covid igazolvány letöltése EESZT belépéssel, igazolványtípusok választása

EESZT belépés Ügyfélkapu azonosítás nélkül

Magánszemélyek esetében a Lakossági Portálra történő belépés kizárólag csak Ügyfélkapu-hozzáféréssel lehetséges.  Ügyfélkapu regisztrációért a lakóhelyünkhöz legközelebbi Kormányablakot érdemes felkeresni.

Mit tegyek, ha elfelejtettem az EESZT belépéshez szükséges adataimat?

Az EESZT belépés megkezdéséhez az Ügyfélkapu felületéhez szükséges belépési adatokra lesz szükségünk.

 1. Ha ügyfélkapus jelszavunkat elfelejtettük, a https://ugyfelkapu.gov.hu oldalon, az ‘Elfelejtett jelszó‘ linkre kattintva kérhetünk új kódot felhasználónevünk és az Ügyfélkapu regisztrációhoz használt e-mail címünk megadásával. Az adatok beírását követően kattintsunk az ‘Új kód kérése’ gombra. Felhasználónevünket a regisztrációs eljáráskor nyomtatott nyugtán találjuk.  Ha nem találjuk a nyugtát, a Közigazgatási Ügyfélvonal munkatársait hívjuk a 1818-as telefonszámon.
 2. Az e-mailben kiküldött kódot a kiküldéstől számított 3 napon belül fel kell használni. Az aktiváló e-mailben található linkre kattintva a megjelenő ‘Aktiválás’ űrlapon adjuk meg a felhasználónevünket, valamint egy megfelelő erősségű jelszót. A ‘Jelszó láthatóvá tétele’ ikonra kattintva megjeleníthetjük és ellenőrizhetjük a beírt új jelszót. Szükség esetén az ‘Új jelszó generálása’ link segítségével is készíthetünk megfelelő erősségű jelszót. Az utolsó öt alkalommal használt jelszó nem adható meg új jelszóként.
 3. Az adatok beírását követően kattintsunk az ‘Elküld‘ gombra.

Mobiltelefonról hogyan léphetek be az EESZT felületére?

Jelenleg lakossági mobilapplikáció nem áll rendelkezésre az EESZT belépéshez. Ha mobiltelefonról szeretnéd megtekinteni az egészségügyi rendszerbe feltöltött adataidat, akkor a mobil  böngészőben megnyitva az EESZT weboldalát a mobil menü ikonjára EESZT belépés, EESZT bejelentkezés klikkelve indítható a fent részletezett bejelentkezési folyamat.