EESZT belépés, kórházi lelet és laboreredmény lekérdezés online

Hirdetés

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, avagy rövidebb nevén az EESZT a lakosság és az orvosok számára létrehozott online adatbázis egészségügyi adatok tárolására. Az EESZT bejelentkezés szükséges ahhoz, hogy az interneten hozzáférjünk kórházi leleteinkhez, laboreredményeinkhez, COVID-19 teszt eredményeinkhez többek között.
A leírást frissítettük  .pdf formátumban letölthető ismertetővel! 

EESZT belépés laboreredmény, kórházi lelet lekérdezéséhez

 1. Az EESZT belépés folyamatának elindításához nyissuk meg böngészőnkben az EESZT nyitó oldalát ( https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal), vagy klikkeljünk erre a linkre!
 2. Az EESZT oldalának betöltése után a megnyíló oldal jobb felső sarkában klikkeljünk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
 3. A ‘Bejelentkezés’ gombra kattintás után a rendszer elkéri ügyfélkapus belépési adatainkat. Ha még nem rendelkezünk Ügyfélkapu regisztrációval, akkor a regisztráció módjáról itt olvashatunk.
 4. Az Ügyfélkapu azonosítást követően az EESZT felülete elkéri TAJ-számunkat. A TAJ-szám begépelése után ismét klikkeljünk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
 5. Ha sikeresen adtunk meg adatainkat, a bejelentkezés után az EESZT kezdőoldalára jutunk, ahol aktuális információkat találunk a portál használatáról. Az EESZT felületén ezek után megtekinthetjük az online térben tárolt egészségügyi adatainkat.
 6. A laboreredmények, kórházi leletek lekérdezéséhez a sikeres bejelentkezés után az ‘Ellátások‘ menüpont ‘Egészségügyi és betegdokumentumok‘ almenüpontjára kattintva férhetünk hozzá.
 7. A COVID gyorstesztek az ‘Eseménykatalógus‘ almenüben (eredménye az „ Ápolást indokló fődiagnózis” sorban tekinthető meg).
 8. A PCR tesztek az ‘Egészségügyi és betegdokumentumok‘ almenüben találhatók.
Most nincs időd végigolvasni a leírást? Töltsd le .pdf-ben írásunkat és böngészd át később!
A.pdf letöltéséhez kattints erre a linkre!
Ha még nincs .pdf olvasód, itt elérhető az ingyenes Adobe Acrobat Reader.
EESZT belépés, laboreredmények és kórházi leletek lekérdezése

EESZT belépés, laboreredmények és kórházi leletek lekérdezése

TAJ-szám megadása, EESZT belépés

TAJ-szám megadása, EESZT belépés

Mit tegyek, ha elfelejtettem az EESZT belépéshez szükséges adataimat?

Az EESZT belépés megkezdéséhez az Ügyfélkapu felületéhez szükséges belépési adatokra lesz szükségünk.

 1. Ha ügyfélkapus jelszavunkat elfelejtettük, a https://ugyfelkapu.gov.hu oldalon, az ‘Elfelejtett jelszó‘ linkre kattintva kérhetünk új kódot felhasználónevünk és az Ügyfélkapu regisztrációhoz használt e-mail címünk megadásával. Az adatok beírását követően kattintsunk az ‘Új kód kérése’ gombra. Felhasználónevünket a regisztrációs eljáráskor nyomtatott nyugtán találjuk.  Ha nem találjuk a nyugtát, a Közigazgatási Ügyfélvonal munkatársait hívjuk a 1818-as telefonszámon.
 2. Az e-mailben kiküldött kódot a kiküldéstől számított 3 napon belül fel kell, hogy használjuk. Az aktiváló e-mailben található linkre kattintva a megjelenő ‘Aktiválás’ űrlapon adjuk meg a felhasználónevünket, valamint egy megfelelő erősségű jelszót. A ‘Jelszó láthatóvá tétele’ ikonra kattintva megjeleníthetjük és ellenőrizhetjük a beírt új jelszót. Szükség esetén az ‘Új jelszó generálása’ link segítségével is készíthetünk megfelelő erősségű jelszót. Az utolsó öt alkalommal használt jelszó nem adható meg új jelszóként.
 3. Az adatok beírását követően kattintsunk az ‘Elküld‘ gombra.

Mobiltelefonról hogyan léphetek be az EESZT felületére?

Jelenleg lakossági mobil applikáció nem áll rendelkezésre az EESZT belépéshez. Ha mobil telefonról szeretnéd megtekinteni az egészségügyi rendszerbe feltöltött adataidat, akkor a mobil  böngészőben megnyitva az EESZT weboldalát a mobil menü ikonjára EESZT belépés, kórházi lelet és laboreredmény lekérdezés online klikkelve indítható a fent részletezett bejelentkezési folyamat.