EESZT beutaló belépés, bejelentkezés

Hirdetés

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, röviden az EESZT a magyar állampolgárok egészségügyi adatainak online tárolására létrehozott adatbázis. Az EESZT lakossági portálon elektronikus formában érhetőek el a páciens számára létrehozott beutalók, amelyekhez az EESZT felületére történő bejelentkezés után férhetünk hozzá. Az EESZT beutaló megtekintéséhez szükséges belépés folyamatát az alábbi útmutatóban ismertetjük részletesen.

EESZT beutaló belépés asztali számítógépen

  1. Az EESZT lakossági portáljának megnyitásához klikkeljünk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal webcímet és nyissuk meg az oldalt.
  2. Az EESZT lakossági portál jobb felső sarkában klikkeljünk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
  3. Az EESZT rendszer az azonosításhoz többféle opciót fog ajánlani (e személyi igazolvány, arcképes azonosítás, telefonos azonosítás, ügyfélkapu és ügyfélkapu + belépés) . Ha a legleterjedtebb ügyfélkapus belépést választjuk, és még nem rendelkezünk Ügyfélkapu regisztrációval, akkor a regisztráció módjáról itt olvashatunk.
  4. Az Ügyfélkapu azonosítást követően az EESZT felülete első belépésben TAJ-számunk megadását kéri. A TAJ-szám begépelése után ismét klikkeljünk a ‘Bejelentkezés’ gombra.
  5. Ha sikeresen adtunk meg adatainkat, a bejelentkezés után az EESZT kezdőoldalára jutunk.
  6. Válasszuk ki a felső menüsorban az ‘eBeutalók’ menüpontot, és kattintsunk rá.
  7. A megjelenő oldalon dátum szerint listázhatjuk a rendszerben rögzített e-beutalókat.

eBeutaló lekérdezése az EESZT felületen

eBeutaló az EESZT felületén

EESZT beutaló belépés mobiltelefonon, tableten

Az orvos által felírt beutalók az EESZT EgészségAblak mobilapplikáció felületén jelenleg még nem elérhetőek, de valószínűleg a jövőben ezzel a funkcióval is bővül majd a szolgáltatások köre. Az EgészségAblak mobilapplikáció letölthető a a Google Play vagy az Apple Store oldaláról.

Az egyszerűsített belépési módot az ügyfélkapus belépés után a ‘Beállítások’ menüpontban aktiválhatjuk. Ha aktiváltuk a szolgáltatást, akkor internetkapcsolat nélkül is elérhetjük a tartalmakat, illetve ügyfélkapus azonosítás nélkül is bejelentkezhetünk a mobileszközünkön beállított  hitelesítő segítségével.

Kapcsolódó oldalak