eBeutaló megtekintés online az EESZT felületén

Az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) lakossági portálon elektronikus formában érhetőek el a páciens számára létrehozott beutalók (eBeutaló), amelyekhez az EESZT felületére történő bejelentkezés után férhetünk hozzá. Az EESZT beutaló megtekintéshez szükséges belépés folyamatát az alábbi útmutatóban ismertetjük részletesen.

eBeutaló belépés asztali számítógépen

  1. Nyissuk meg az EESZT lakossági portáljt, klikkeljünk erre a linkre, vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal webcímet és nyomjuk meg az ‘Enter’-t.
  2. Az EESZT lakossági portál jobb felső sarkában klikkeljünk a ‘Bejelentkezés‘ gombra, végezzük el a bejelentkezést.
  3. Ha sikeresen adtunk meg adatainkat, a bejelentkezés után az EESZT kezdőoldalára jutunk.
  4. Válasszuk ki a felső menüsorban az ‘eBeutalók‘ menüpontot, és kattintsunk rá.
  5. A megjelenő oldalon dátum szerint listázhatjuk a rendszerben rögzített e-beutalókat. Válasszunk a listázott beutalók közül a megtekintéshez.

Beutaló lekérdezése az EESZT felületen

eBeutaló az EESZT felületén

eBeutaló megtekintés mobiltelefonon, tableten

Az orvos által felírt beutalók az EESZT EgészségAblak mobilapplikáció felületén jelenleg még nem elérhetőek, de valószínűleg a jövőben ezzel a funkcióval is bővül majd a szolgáltatások köre. Az EgészségAblak mobilapplikáció letölthető a a Google Play vagy az Apple Store oldaláról.

Az egyszerűsített belépési módot az ügyfélkapus belépés után a ‘Beállítások’ menüpontban aktiválhatjuk. Ha aktiváltuk a szolgáltatást, akkor internetkapcsolat nélkül is elérhetjük a tartalmakat, illetve ügyfélkapus azonosítás nélkül is bejelentkezhetünk a mobileszközünkön beállított  hitelesítő segítségével.

Kapcsolódó oldalak