LinkedIn adatszivárgás, most 500 millió felhasználó érintett

Hirdetés

LinkedIn fiókok az újabb adatlopási ügy áldozatai

Csupán néhány nappal a Facebook fiókokat érintő adatlopási ügy után egy másik közösségi média platform óriás került kényes helyzetbe, ezúttal a LinkedIn került hasonló helyzetbe. Hacker fórumokon már elérhető a mintegy 500 millió LikedIn felhasználó adatait tartalmazó adatbázis, amely a weboldal összes felhasználóinak körülbelül 2/3-át jelenti.

A LinkedIn szerint nem történt illetéktelen behatolás a cég adatbázisaiba, a publikus felhasználói profil adatokat mentették le az adattolvajok. Az internetre feltöltött adatbázis minta alapján a LinkedIn ID, teljes név, e-mail cím, telefonszám, nem, közösségi média linkek és egyéb munkahellyel kapcsolatos információk is érintettek.

Egyelőre a LinkedIn felhasználói nem kaptak hivatalos értesítést az esetről.

Mit tehetünk adataink biztonsága érdekében?

Nem csak ennél az esetnél, hanem átalánosságban is igaz, hogy használjunk nehezen megfejthető egyedi jelszót minden online felülethez, amelyet lehetőség szerint jelszókezelőben tárolunk és időről-időre meg is változtatunk. Ahol mód van rá, éljünk a kétfaktoros azonosítási móddal is.

Hirdetés

Benne vagyunk az érintettek körében?

A cybernews weboldalán ellenőrizhetjük, hogy érintett-e valamelyik e-mail címünk, esetleg telefonszámunk a jelentősebb adatlopási ügyekben. Az ellenőrzés megkezdéséhez klikkelj erre a linkre!

Ajánljuk még a témához kapcsolódóan:

forrás: interestingengineering.com

Szerző: Kovács Szabolcs

LinkedIn adatszivárgás, most 500 millió felhasználó érintett Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.

Fotó forrása: unsplash.com