Tippek a biztonságos jelszó létrehozásához

A jelszavak használata elengedetlenül szükséges az online szolgáltatások legtöbbjének igénybevételéhez. Arról, hogy milyen jelszavakat válasszunk összeállítottunk egy összefoglaló táblázatot, ami néhány pontban összefoglalja azokat a lényeges információkat, amelyek létfontosságúak online jelszavaink biztonságossá tételéhez.

 

Nem szabad Szabad
Ugyan azt a jelszót használni eltérő online szolgáltatásokhoz A létrehozott új jelszó mindig térjen el jelentősen a már általunk korábban használttól
Ismét használatba venni a már korábban használt jelszavainkat Időről-időre jelszót változtatni
Egyszavas jelszót használni Összetett szavakból álló jelszót választani úgy, hogy ne legyen szünet a szavak között
A jelszóban  könnyen megjegyezhető személyes információkat tartalmazó adatokat használni (pl. név, születési idő, cím, telefonszám) Könnyen megjegyezhető mondatot használni jelszóként, melyben a szavak egyes elemeit kis és nagybetűkre és különleges karakterekre cseréljük (pl #&@”%/ stb…)
Nagyon egyszerű jelszavakat használni (pl. jelszó, 12345678, stb..) Olyan jelszót választani, hogy még ismerőseink vagy azok akik személyes adatokkal rendelkeznek rólunk se tudjanak rá következteni

Szerző: Kovács Szabolcs

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.

Fotó forrása: pexels