Öt ok, amiért érdemes több e-mail címmel rendelkezned

Hirdetés

Email fiók regisztrálásaMiért nehezítsük az életünket több e-mail fiók regisztrálásával, amikor egy címmel is elboldogulhatunk az online világban? A kérdés jogos, azonban a látszatra könnyebb megoldással később több bosszúságot is okozhatunk magunknak.

1. A céges és magánlevelezés szétválasztása

Első és legfontosabb szabály, hogy különítsük el céges és magánlevelezésünket. Több okból is érdemes ezt az utat járni. Külön e-mail fiókon levelezve nem fordulhat elő, hogy cégünk vagy munkáltatónk  értesül olyan bizalmas információkról, amelyek csak ránk tartoznak. Ezen kívül üzleti ügyeket egy pl. gmail, yahoo, freemail, citromail fiókvégződésű címről intézni nem vall professzionalizmusra. Célszerű céges levelezésünkhöz céges domaint vásárolni, és az ehhez tartozó e-mail címmel dolgozni.

2. SPAM-ek, kéretlen levelek kizárása, szűrése

Online szolgáltatások, marketingakciók rengetegszer kényszerítenek minket arra, hogy e-mail címünket megadva juthassunk csak hozzá a számunkra fontos információkhoz. Ebben az esetben a regisztráció után szinte mindig reklám-emailekkel fognak minket bombázni. Ilyenkor a legcélszerűbb, ha erre a célra külön e-mail címet regisztrálunk valamelyik ingyenes szolgáltatónál (pl. [email protected]), és ezt adjuk meg.

Hirdetés

3. Nyilvános e-mail címek

Vannak olyan estek, amikor e-mail címünket közszemlére kell tennünk, azaz nyilvánosan bárki számára hozzáférhető módon kell megjelenítenünk az interneten. Ekkor jó eséllyel számíthatunk arra, hogy spam-robotok gyűjtik be címünket, és ismét csak levélszemetek százait fogjuk kapni naponta fiókunkba Ezt elkerülhetjük, ha ilyenkor egy másik, erre a célra fenntartott fiókot használunk.

4. Online anonimitásunk megőrzése

Az online felületeken sokszor megnyilvánulunk, hozzászólunk, blogolunk, fotót töltünk fel. Ezekhez a cselekvésekhez mindig regisztrálnunk kell, és ehhez kénytelenek vagyunk az e-mail címünket használni. Ha nem szeretnénk, hogy beazonosíthatóak legyünk az online térben, kerüljük el pl. [email protected] jellegű e-mail címek használatát, inkább regisztráljunk egy új, ránk semmilyen módon nem utaló fiókot.

5. Biztonsági tartalék e-mail cím

Sokszor kérik tőlünk az online szolgáltatók, hogy a belépéshez szükséges adatok megadásakor adjunk meg egy másodlagos e-mail címet ahol probléma esetén értesíthetnek. Ekkor célszerű bevetni egy ‘backup’ címet, amelyet kifejezetten erre a célra hoztunk létre.

 

 

 

Szerző: Kovács Szabolcs

Öt ok, amiért érdemes több e-mail címmel rendelkezned Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.

Fotó forrása: pexels.com