Munkaviszony lekérdezése Ügyfélkapu belépéssel

Egészségbiztosítási jogviszonyunkat online ellenőrizhetjük, ezáltal biztosak lehetünk abban, hogy a munkáltatónk eleget tett bejelentési kötelezettségének. A biztosítási jogviszony állami támogatások feltétele is lehet, nem árt tehát naprakész információkkal rendelkeznünk ezen a területeni is. A munkaviszony lekérdezés mikéntjéről, annak folyamatáról az alábbiakban lépésről lépésre adunk tájékoztatást.


Munkaviszony lekérdezése asztali számítógépen

  1. A lekérdezési folyamat elkezdéséhez nyissuk meg a magyarorszag.hu weboldalát erre a linkre kattintva , vagy írjuk be böngészőnk címsorába a https://magyarorszag.hu internetes címet, és nyomjuk le billentyűzetünkön az ‘Enter’-t.
  2. Fogadjuk el a felpattanó ablakban megjelenő sütiszabályzatot, majd a bal oldalon kattintsunk a ‘Bejelentkezés‘ gombra.
  3. A rendszer a Központi Azonosítási Ügynök oldalára irányít, jelentkezzünk be Ügyfélkapu azonosítónkkal az ‘Ügyfélkapu‘-ra (Ügyfélkapu +) kattintva.
  4. A keresőmezőbe írjuk be a ‘taj nyilvántartással összefüggő szolgáltatások’ kifejezést és indítsuk el a keresést.
  5. A találati listában megjelenik a ‘taj nyilvántartással összefüggő szolgáltatások’, kattintsunk rá.
  6. Új oldal nyílik meg, itt az oldal felső részén kattintsunk az ‘Ügyintézés indítása‘ gombra.
  7. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) oldalára irányít a rendszer, itt a bal oldali menüsorban kattintsunk a ‘Biztosítási jogviszony‘ menüpontra.

Belépés a jogviszony lekérdezéséhez


A biztosítási jogviszony kiválasztása a NEAK oldalán

Bejelentkezés mobiltelefonon, tableten

Mobileszközökön a jelenlegi rendszer nem alkalmas a felhasználóbarát indormáció-megjelenítésre. Mobiltelefonon vagy tableten a fent ismertetett folyamat szerint kérdezhetőek le az adatok.

Kapcsolódó oldalak