Címke szerinti találatok: biztonság

Tippek a biztonságos jelszó létrehozásához

A jelszavak használata elengedetlenül szükséges az online szolgáltatások legtöbbjének igénybevételéhez. Arról, hogy milyen jelszavakat válasszunk összeállítottunk egy összefoglaló táblázatot, ami néhány pontban összefoglalja azokat a lényeges információkat, amelyek létfontosságúak online jelszavaink biztonságossá tételéhez.   Nem szabad Szabad Ugyan azt a jelszót használni eltérő online szolgáltatásokhoz A létrehozott új jelszó mindig térjen el jelentősen a már… Tovább olvasom »

Öt ok, amiért érdemes több e-mail címmel rendelkezned

Miért nehezítsük az életünket több e-mail fiók regisztrálásával, amikor egy címmel is elboldogulhatunk az online világban? A kérdés jogos, azonban a látszatra könnyebb megoldással később több bosszúságot is okozhatunk magunknak. 1. A céges és magánlevelezés szétválasztása Első és legfontosabb szabály, hogy különítsük el céges és magánlevelezésünket. Több okból is érdemes ezt az utat járni. Külön… Tovább olvasom »

Az október a cyber biztonság hónapja a Facebook-nál is

Október hónapban a világ vezető internetes vállalkozásai online tevékenységeink biztonságos végzésére hívják fel a figyelmet a ‘Cyber Security Awareness Month’ keretében, ez alól a Facebook sem kivétel. Az akció célja, hogy a figyelem középpontjába állítsa adataink védelmét és az ehhez kapcsolódóan szükséges alapvető fontosságú eszközöket és eljárásokat, melyeket használva elkerülhetjük személyes adataink illetéktelen kezekbe jutását.… Tovább olvasom »

A világ leggyakrabban használt jelszavai 2017-ben

Az internetezők 50%-a a legnépszerűbb 25 jelszó közül valamelyiket biztosan használja, óriási kockázatnak kitéve ezzel személyes adatainak biztonságát. Melyek voltak 2017-ben a legnépszerűbb jelszavak világszerte? A Keeper Security több, mint 10 millió jelszót vizsgált meg, hogy választ kapjon erre a kérdésre. A 2016-ban nyilvánosságra került weboldal feltörésekből származó adatállományok vizsgálata segítségével összeállították minden idők leggyengébb… Tovább olvasom »