10 év alatt 29 millió dollár ütötte a markát a Google hibabjelentőinek

Hirdetés

Google VRP porgram és bug hunting, adatbiztonság

A Google informatikai rendszerének és alkalmazásainak biztonságáért a világ egyik legelitebb IT szakember gárdája felel, ezen felül azonban az amerikai cég nagyban támaszkodik azokra a lelkes amatőrökre, akik a Google termékeinek biztonsági réseit kutatják.
A Google Vulnerability Rewards Program (VRP) elnevezésű programja egy évtizede biztosít online teret és anyagi elismerést azonak a hibavadászoknak, akik hibakeresésükkel hozzájárulnak a Google termékeinek sebezhetetlenségéhez. A VRP program egy évtizedének mérlege:

  • 11055 beazonosított hibás, biztonsági rést tartalmazó kód
  • 2022 pénzjutalomban részesített hibabejelentő a világ 84 országából
  • $29 357 516 dollár pénzjutalom kifizetése

A VRP program idén megújul, a hibavadászok számára egy egyesített felület szolgál mostantól a hibák beküldésére, melyet ezen a linken érhetnek el az érdeklődők.

Szerző: Kovács Szabolcs

10 év alatt 29 millió dollár ütötte a markát a Google hibabjelentőinek Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a belepes-regisztracio.hu szerkesztőjeként mindig a legfrissebb adatkezelési és adatbiztonsági híreket oszthatom meg az olvasókkal. Hiszem, hogy szerzőként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb internetes felhasználói szokások kialakításához.