Gmail regisztráció, Gmail fiók regisztrálása

A Gmail.com levelezőrendszer használatához Google fiók regisztrálása szükséges. A a regisztrációs folyamatról szóló ismertetőnk segítségével gyorsan és egyszerűen létrehozhatjuk Gmail fiókunkat, kezdjünk is hozzá!

Gmail regisztráció, e-mail fiók készítése asztali számítógépen

 1. Első lépésként a Google-fiók létrehozása szükséges, amelyet ingyenesen  ezen a linken végezhetünk el.
 2. A ‘Fiók létrehozása gombra kattintva megnyílik a Google fiók regisztrációs űrlapja, amelyet ki kell töltenünk.
 3. A következő adatokat írjuk be: név (vezeték- és keresztnév); felhasználónév, jelszó, születésnap; nem (férfi, nő); mobiltelefon szám, jelenlegi e-mail cím,  hely (Magyarország).
 4. Az adatok kitöltése után a ‘Következő lépés’ gombra klikkelve befejezhetjük a Google fiók regisztrációját.
 5. A Gmailhez használt Google-fiók jelszavával más Google-termékekhez – többek között a YouTube-hoz, a Google Play áruházhoz és a Google Drive-hoz is – automatikusan hozzáférést kapunk.
 6. A regisztráció elvégzése után a felületre belépve szabadon használhatjuk a Gmail levelezőrendszert. Belépés után időről-időre érdemes ellenőriznünk személyes adatainkat, hogy azok mindig naprakészek legyenek.

A Gmail regisztrációs felülete

Gmail regisztráció - google fiók létrehozása

A Gmail fiók regisztrációjakor megadott jelszavunk legyen megfelelően erős ( legyen legalább 12 karakter, kis és nagybetűk, számok egyaránt szerepeljenek benne) és soha ne adjuk ki illetékteleneknek!

Gmail regisztráció mobiltelefonon, tableten

 1. Első lépésben nyissuk meg mobileszközünkön a ‘Beállítások’ alkalmazást.
 2. A ‘Beállítások’-on belül válasszuk ki a ‘Fiókok’ menüpontot. Ha nem találjuk a ‘Fiókok’ opciót, nyomjunk a ‘Felhasználók és fiókok’ elemre.
 3. Az alsó sávban nyomjunk a ‘Fiók hozzáadása’ elemre, majd a hozzáadni kívánt fiók típusára.
 4. Google-fiók felvételéhez nyomjunk a ‘Google’ opcióra, majd kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat.
 5. A regisztrációs folyamat részeként előfordulhat, hogy biztonsági okokból meg kell adnunk a telefon képernyőzár feloldásához szükséges mintát,  vagy PIN-kódunkat, esetleg jelszavunkat.

Gmail.com-os e-mail cím regisztrálása vállalati levelezéshez

Amennyiben cégként szeretnénk használni a Gmail szolgáltatását, a Google G Suite a megfelelő választás. A G Suite amellett hogy lehetővé teszi a Gmail használatát saját domain végződéssel (pl …[email protected]), 30 GB felhőbeli tárhelyet, fájlmegosztási és videokonferencia-szolgáltatást, valamint non-stop ügyféltámogatást és további szolgáltatásokat is biztosít. Szükség esetén korlátlan tárhelyre is bővíthetjük a szolgáltatást.

A G Suite szolgáltatásra erre a linkre kattintva lehet regisztrálni.

Kapcsolódó oldalak