OTPdirekt netbank belépés, OTP direkt net

Hirdetés

Az OTPdirekt az OTP internetbank szolgáltatása, ahol pénzügyeinket kényelmesen, online intézhetjük a hét minden napján a nap 24 órájában. A rendszer elsősorban magánszemélyeknek és kis forgalmat lebonyolító cégek részére jelent online megoldást a pénzügyi műveletek elvégzéséhez melyek a következők lehetnek: átutalások indítása, számlatörténet lekérdezése, mobilegyenleg feltöltése, számlafizetés, számlakivonat letöltése, értékpapír ügyletek, brókerszolgáltatások beleértve az értékpapírok adás-vételét, megtakarítások lekötése és a lekötések megszüntetése.

Az OTPdirekt net bejelentkezés lépései

 1. Amikor az OTP bankszámla szerződést megkötjük, az OTPdirekt rendszerbe is regisztrálnak bennünket. A bankszámla szerződés megkötésekor az ügyintézőtől megkapjuk azonosítónkat, a számlaszámunkat és az ideiglenes jelszavunkat. Ideiglenes jelszavunkat a rendszer első használatakor módosíthatjuk.
 2. Az OTPdirekt felület megnyitásához (asztali számítógépen) az OTP portál (https://www.otpbank.hu/portal/hu/Maganszemelyek) jobb felső sarkában található ‘Internetbank belépés’ gombra kattintsunk amely megnyitja az OTPdirekt weboldalát.
 3. A belépési oldalon megválaszthatjuk a bejeléentkezés módját amely történhet: számlaszámmal, egyedi azonosítóval, QR-kóddal.
 4. A számlaszámos illetve egyedi azonosítós belépéskor írjuk be a jelszavunkat a jelszó mezőbe és kattintsunk a ‘Belépés’ gombra.
 5. Ha minden adatunkat helyesen írtuk be, SMS-ben kódot küld az OTPdirekt rendszere a telefonunkra. Ezt a kódot beírva a belépési oldalon tudjuk megnyitni az internetbank szolgáltatását.
 6. QR-kódos belépés választásakor szükségünk lesz az OTP SmartBank alkalmazás letöltésére mobiltelefonunkra, amellyel el tudjuk végezni a belépési oldal képernyőjén megjelenő QR-kód leolvasását és a beazonosítást, amelyhez PIN-kódunkra is szükség lesz.
OTPdirekt belépés az internetbank használatához

OTPdirekt belépés az internetbank használatához

Az OTP telekód az OTPdirekt rendszer használatához

Az OTP telekód az internetes bankkártyás vásárlások biztonságos lebonyolítását garantálja, ez alapesetben a számlaszám utolsó 3 számjegye. OTP telekódot csak a SmartBank mobil alkalmazás letöltésével hozhatunk létre. A SmartBank alkalmazás szükséges a QR-kódos belépési módhoz is.

Elfelejtett jelszó és egyéb bejelentkezési problémák az OTPdirekt felületen

 1. Nyissuk meg az OTPdirekt weboldalát, majd a belépési oldalon a jelszó mező alatt kattintsunk az ‘Elfelejtettem a jelszavam’ linkre.
 2. Új oldal nyílik meg, itt adjuk meg bankkártya számunk utolsó 10 számjegyét és a telekódunkat, ami alapesetben a számlaszám utolsó 3 számjegye. Gépeljük be a képernyőn a telekód alatt látható ellenőrzőkódot.
 3. Kapunk egy biztonsági kódot SMS-ben arra a mobiltelefonszámunkra, amivel regisztráltunk az OTPdirekt rendszerébe. Ezt a kódot kell begépelned a jelszóigénylő felületen.
 4. A következő lépésben meg kell adnunk  születési időnket és még néhány ellenőrző kérdésre kell válaszolnunk a bankolási szokásainkkal kapcsolatban.
 5. Ha minden kérdésre helyes választ adtunk, az OTPdirekt  SMS-ben elküldi a belépéshez szükséges ideiglenes jelszót, amely 24 óráig érvényes. Ezek után már csak be kell lépnünk az OTPdirekt felületére, ahol beállíthatjuk új végleges jelszavunkat.