Áttekinthetőbbé válik a Gmail kezelőfelülete tavasztól

Új Gmail integrált nézet tavasztól a felhasználói fiókokban

A Gmail jelenlegi felhasználói felülete túlzsúfolt, ikonoktól, fülektől hemzsegő felülete egyre nehezebben átlátható, ha váltogatni szeretnénk a Levelek, Megbeszélés, Projektterületek és Meet alkalmazások között.

Ezen a problémán segít majd a Gmail integrált nézete, amely kis ikonokba tömöríti ezeket az alkalmazásokat, és majd vékony alkalmazásoszlopban jeleníti meg őket a képernyő bal szélén, egy kibontható hamburger menü alatt. Az alkalmazások megjelenítésének megváltozása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen nézetben tekintsék meg az összes levelet (Beérkezett üzenetek, Csillagozott, Elhalasztott, Elküldött, Piszkozatok) és a címkéket.

Az új nézet a fontos csevegésekhez való visszatérést is megkönnyíti. Az új kezelőfelület megjelenése a Facebook Messengerhez hasonló lesz, értesítési buborékokat fogunk találni az új bal oldali panel alján, így gyorsan visszatérhetünk a legutóbbi csevegésekhez, ahelyett, hogy a teljes beszélgetést végignéznénk.

A Google a Gmail integrált nézetének bevezetését fokozatosan, idén április végéig tervezi végrehajtani a felhasználói fiókokon.

A lenti kép bal oldalán a Gmail új integrált nézete, a bal oldalon a jelenlegi megjelenés látható.

Régi és új gmail kezelőfelület

A bal oldali pirossal kiemelt sávban kapnak helyet az új kezelőfelületi elemek a Gmailben

Az új Gmail fiók kezelőfelület megjelenése

Fotó forrása: pexels.com, google.com